Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Plan utbyggnad av Stadsnätet

Stadsnätets utbredning 2015

Smedjebacken Energi & Vatten stadsnät finns idag i Smedjebackens centrala delar, Hagge-Pjantbo, delar av centrala Söderbärke och i Vad-Kolpebo. Har ni en fastighet ni vill ansluta i något av de områdena så kontakta oss för mer information.

Kampanjområden 2015

Under 2015 byggdes fibernätet ut i delar av centrala Smedjebacken samt Harnäs, Jobsbo, Vikersvik, Finnbo, Getbo, Furbo, Marieberg. Över 300 fastighetsägare omfattades av projekten. Priset för en anslutning under kampanjperioden var 19.900kr inkl.moms. Kampanjperioden är nu över i dessa områden, men man kan ändå få sin villa ansluten. Anmäl intresse till Smedjebacken Energi för mer information. Ordinarie pris 2016 är 27.500 kr inklusive moms.

Utbyggnadsplan 2016-2017

Under 2016 kommer flera områden i och kring centrala delarna av Smedjebacken och Söderbärke erbjudas anslutning till kampanjpriset 19.900kr. Se kartbilderna i menyn till vänster om ni omfattas av kampanjen. Var vi bygger först styrs mycket av vilket intresse respektive område visat. De första områdena kommer vara klara för driftsättning under 2016 medan de sista blir klara under vintern 2017/18. Anmäl ert intresse på fibertillalla.se. Där finns även beställningsblanketter att ladda hem. Fler områden kan tillkomma om intresset finns samt om vi hinner med att bygga. Tidplan och kampanjperiod för respektive område meddelas senare. Mer information om 2016 års projekt kommer i vinter via brev till berörda samt annonser i media och på vår hemsida. Senare i vår blir det även informationsmöten.

Utbyggnadsplan 2018-2020

Regeringen har som mål att 90% av Sveriges hushåll och företag ska ha tillgång till 100 Mbit/s år 2020. Därför satsas det runt om i Sverige och även i Smedjebacken på utbyggnad av fibernät. Vi kommer från Smedjebacken Energis sida göra det vi kan för att nå ut till även de mindre byarna i kommunen. Vi kommer bygga ut vårt fibernät så att så många som möjligt får fiber för varje satsad krona. Det har inte ännu planerats vilket område som står på tur att bli utbyggt under 2018 och framåt. För att det ska bli verklighet med fiber i glesbygden behövs ofta ett lokalt engagemang. Dessutom finns även andra saker som påverkar var vi bygger, t.ex. om det finns fiberföreningar som bygger i egen regi eller om det finns bidrag att söka som sänker kostnaderna.

Efteranslutningar

När ett område är utbyggt finns det fortfarande möjlighet att ansluta sig. Kampanjpriset gäller dock inte längre utan det är ordinarie pris som gäller. Under 2015 -2016 är det 27.500kr inkl.moms för privatpersoner. Företag och bostadsrättsföreningar kontaktar oss för en offert.

Sidan senast uppdaterad: 2016-02-05
Webbredaktör: Jan-Erik Kauppinen

Kontakt

Stadsnät
Chef:
Jan Nordqvist

Tfn: 0240 - 660 668
E-post: jan.nordkvist@seab.smedjebacken.se