Feriearbete 2021

Välkommen till kommunens sida för feriearbete 2021! Sidan uppdateras kontinuerligt med viktig information inför årets feriearbeten, både för dig som arbetssökande ungdom och arbetsgivarrepresentant. Funderar du på något? Kika gärna bland våra frågor och svar längre ned på sidan.

Information till dig som ungdom

2021-04-30: Återkoppling på ansökningar
Under fredagsförmiddagen har alla som ansökt om feriearbete hos Smedjebackens kommun fått ett besked via mejl om de fått en plats (ett jobberbjudande) eller inte.

Trycket på feriejobben har i år varit extra högt vilket tyvärr gör att platserna inom våra verksamheter/föreningar inte räcker till alla som ansökt. Interna beslut att prioritera de yngsta årskullarna gör att vi endast kan garantera kvalificerade ungdomar födda 2005 och 2004 som inkommit med en ansökan i rätt tid en plats. Platser som tackas nej till lottas ut till den äldsta årskullen (födda 2003), som idagsläget fått ett avslag. Vi hanterar detta löpande.

Som det framgick i rekryteringsannonsen kan vi inte garantera att de som erbjuds plats får feriearbeta inom det arbetsområde eller den period som de önskat. Fördelningen av platser har skett i vårt rekryteringssystem som utifrån ungdomars önskemål gjort en lottning. Vi hoppas på er förståelse om ni inte fått det arbetsområde eller den period ni önskat.

Information till verksamheter

2021-05-11: Tack för deltagandet och lycka till!
Stort tack till alla verksamheter och föreningar som deltog på handledarträffen den 5 maj! Bildspel och mallar har skickats ut per mejl. Kontakta personalavdelningen om dessa inte kommit fram.

Namn på ungdomarna som kommer att feriearbeta hos er skickas ut löpande så fort det är fastställt vilka som tackat ja till plats hos er.

Lycka till och tveka inte på att kontakta personalavdelningen om det uppstår frågor i sommar. Ni når oss enklast via kommunens växel (0240-660 000) som kopplar er vidare.

Frågor och svar

Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna som inkommer till oss. Klicka på frågan du är intresserad av för att se vårt svar.

Hittar du inte svar på din fråga? Välkommen att kontakta Madelene eller Patricia på personalavdelningen. Se våra kontaktuppgifter längst ned på sidan.

Du som fått ett jobberbjudande av oss har inte rätt till ett nytt (dvs. byta arbetsplats eller period).

Om du har särskilda skäl som gör att du inte kan vara på den arbetsplats du tilldelats (på grund av ex. allergi eller funktionsnedsättning), kontakta Patricia eller Madelene på personalavdelningen för vidare konsultation av ärendet.

Om du önskar att överklaga kommunens beslut/ditt jobberbjudande, beskiv ärendet i ett mejl och skicka till kommunens offentliga brevlåda (kommun@smedjebacken.se).

  • 79 kr/timme inkl. semesterersättning för ungdomar födda 2004 eller 2005.
  • 96 kr/timme inkl. semesterersättning för ungdomar födda 2003.

Uppdaterad 2021-05-11

Sommaren delas upp i totalt fyra perioder och varje ungdom får arbeta max en period.

  • Period 1 – vecka 25-26 (21 juni-2 juli 2021)
  • Period 2 – vecka 27-28 (5-16 juli 2021)
  • Period 3 – vecka 29-30 (19-30 juli 2021)
  • Period 4 – vecka 31-32 (2-13 augusti 2021)

Efter den 26 mars 2021 (då rekryteringsannonsen/ansökan stängde) tar vi inte emot fler ansökningar. Det finns allså inte möjlighet att lämna en sen ansökan via mejl, post eller telefon.

De ungdomar som feriearbetar period 1 är lediga på midsommarafton, fredag den 25/1. För att inte gå miste om denna arbetsdag och tillhörande lön (6 timmar) erbjuds ungdomarna att arbeta in timmarna vid ett annat tillfälle. När detta kan ske bestäms i samråd med handledaren på arbetsplatsen.

Feriearbete är en tidsbegränsad anställning som huvudsakligen utförs av studerande under pågående utbildning. I Smedjebackens kommun innebär detta sommarjobb för ungdomar i åldrarna 16-18 år (grundskolan åk 9 eller åk 1-2 på gymnasiet).

Syftet med feriearbeten är att ge kommunens ungdomar en fot in på arbetsmarknaden, möjlighet att skaffa värdefull arbetslivserfarenhet och förberedelse inför arbetslivet som väntar efter skoltiden. I utbyte får vi chans att visa upp våra arbeten, verksamheter och föreningar samt möta kommunens ungdomar, kanske framtidens arbetskamrater.

Kontakt

Personalavdelningen

Madelene Sterner

HR-specialist

0240-66 01 32


Patricia Andersson

HR-specialist

0240-66 00 89

Sidan senast uppdaterad: