Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

168 Smedjebacksungdomar erbjuds sommarjobb

Inom kort kommer erbjudande om sommarjobb gå ut till de ungdomar skrivna i vår kommun som lämnat in giltiga ansökningar. Tackar alla ja kommer hela 168 st. kavla upp ärmarna och jobba under två veckor vardera i sommar.

Smedjebackens kommun har avsatt 1 miljon kr för årets sommarjobb. Tidigare år har vi kunnat erbjuda jobb till samtliga giltiga ansökningar i två årskullar, men tack vare ett statligt ekonomiskt tillskott kan vi i år göra det till tre årskullar. Det innebär att alla giltiga ansökningar från ungdomar födda 2002–2004 och som är folkbokförda i Smedjebackens kommun kommer erbjudas sommarjobb.
- Detta är viktigt. Både för ungdomarna som får jobba och för oss. Vi och våra kommunala bolag får chansen att visa upp oss som arbetsgivare, säger kommunalråd Fredrik Rönning.

På grund av den pågående Coronapandemin så kommer inga arbetsuppgifter erbjudas inom omsorgen eller förskoleverksamhet (barn 0–5 år). Som en följd av detta har kommunen samverkat med våra föreningar för att bredda antalet arbetsuppgifter ytterligare. Ett brett spektrum av arbetsuppgifter kommer alltså ändå erbjudas, allt från trädgårdsskötsel till stalljobb hos ryttarföreningen, kommunutvecklare och IT-tekniker.

HR-specialist Madelene Sterner berättar hur man i största möjliga mån ska erbjudas en arbetsuppgift man önskat;
- Man har i ansökan fått skriva vad man är intresserad av göra vilket vi försökt tillgodose. Var man erbjuds jobb styrs dock i första hand av var i kommunen man bor och vilket gymnasieprogram de går eller har valt till hösten, avslutar Madelene.

Besked till de sökande kommer via e-post.

Sidan senast uppdaterad: 2020-05-07
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Madelene Sterner
HR-specialist
Personalavdelningen

0240-660132
madelene.sterner@smedjebacken.se