Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

176 ungdomar har fått sommarjobb

Sommar och sol innebär ledigt för många av kommunens skolungdomar men också ett letande efter sommarjobb. För många är sommarjobbet den första kontakten med yrkeslivet. I år har 178 ungdomar erbjudits sommarjobb och 176 nappade på erbjudandet och jobbar nu i kommunens olika verksamheter samt i föreningars sommaraktiviteter.

Smedjebackens kommun har i sin budget avsatta medel för sommarjobb för ungdomar födda -99, -00 och -01. Efter att statliga medel tillkom kunde 18 ungdomar till erbjudas sommarjobb. Det innebär att 178 ungdomar fått ett erbjudande om sommarjobb och av dessa är det 176 som jobbar i någon av kommunens olika verksamheter och i föreningarnas sommaraktiviteter. 

- Jag är jättestolt över att vi kan erbjuda alla ungdomar sommarjobb inom kommunen. För de allra flesta deras första erfarenhet av arbetsmarknaden och att vi underlättar deras framtida möjlighet att få jobb, säger Fredrik Rönning, kommunalråd.

Olika yrkesområden

Inom olika områden hittar vi årets sommarjobbare som hjälper till och gör ett värdefullt arbete för både ung som gammal. Vi hittar dem inom yrken som parkarbete, lokalvård, Komhall, äldreomsorgen på avdelning och i kök, värdar på Meken, Lokstallet, hamnen, Arkivhuset, IT-avdelningen där de hjälpt till med datorer som ska ut till skolelever i höst, fritidsverksamhet på Nyckelön samt arbete med sommaraktiviteter som föreningarna arrangera.

- Sommarjobben är också ett bra sätt för oss som kommun att visa upp våra olika verksamheter för att  ungdomarna i framtiden ska bli intresserade av kommunen som arbetsgivare, fortsätter Fredrik.

Två veckor i fyra perioder

Ungdomarna arbetar i två veckor, totalt 60 timmar, i 4 perioder under veckorna 25-32. Är man född -01 och -00 tjänar ungdomarna 72,80 kr i timmen och är man född -99 tjänar de 95.20 kr i timmen.

Sidan senast uppdaterad: 2017-08-08
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Personalavdelningen
Hannele Mustonen
Tfn: 0240-66 01 75

Fredrik Rönning
kommunalråd
Tfn: 0240-66 01 14