Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Årets 25-åringar hyllades

Årets jubilarer som firade 25 år som anställda hyllades under tisdagskvällen (4/12) med middag, musik och överlämning av gåvor

Årets jubilarer anställdes i Smedjebackens kommun och Bärkehus 1994. I år är det 13 personer som har arbetat i kommunkoncenren i 25 år, varav 9 personer uppvaktades under kvällen med middag, musik, tal och överlämning av gåvor. Övriga personer får sina gåvor vid ett senare tillfälle.

- 25 år är en väldigt lång tid i alla fall om man tittar framåt. Många dagar och månader som ni varit anställda i kommunen och gjort och gör Smedjebackens kommun till den bra verksamhet vi har, säger Carin Runeson som var kvällens värd.

Uppvaktningen hölls på restaurangskolan vars elever stod för matlagning och serveringen. Det serverades Tournedos på haricotsvertsbädd, svampsås och potatisgratäng smaksatt med västerbottenost. Till dessert serverades Lakrits/lemoncurd Pavlova med hallon och blåbär och kaffe.

Kulturskolans duktiga klarinettensemble spelade jullåtar som Tomtarnas julnatt, Hambo från Bohuslän, Rudolf med röda mulen, We wish you a Merry Christmas med mera.

Carin blickade tillbaka på året 1994 och berättade små om små och stora händelser från året 1994. Bland annat anställdes Sverige första kvinnliga länspolismästare, Expressen och Aftonbladet blev morgontidning, kanaltunneln i Engelska kanalen blev klar, pappamånaden infördes. Det var OS i Lillehammer och fotbolls-VM i USA och Kalle Anka fyllde 60 år.

Gåvor lämnades över av respektive förvaltningschef eller avdelningschef samt nämndens politiker. I år har jubilarerna valt guldklocka eller konst. Det finns också möjlighet att skänka pengar till välgörenhet.

Årets jubilarer är:

Familje- och utbildningsförvaltningen
Maria Andrén
Anna Adolfsson
Karin Magnusson

Kommunstyrelsen
Tord Sohlin
Maria Andersson
Robert Boman

Omsorgsförvaltningen
Clas-Göran Öhman
Eva Grahn
Anita Persson
Susanne Pergenius
Ingrid Eriksson-Håkonsen
Merja Hyttsten

Bärkehus
Ramona Stenå

Sidan senast uppdaterad: 2018-12-10
Webbredaktör: Evamari Anestedt