Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Årets kockteam - gymnasiekocktävling den 10 mars

Den 10 mars klockan 9.30-15 på Smedenskolan/Folkets Hus, Smedjebacken arrangerar Gysam och VBU för andra året i rad en kocktävling för gymnasieelever.

Lagen som består av elever från åk 2 på restaurang- och livsmedelsprogrammen i Falun, Borlänge, Leksand och Smedjebacken kommer under tre timmar att presentera en förrätt, en varmrätt samt en dessert, med en timmes mellanrum. Första start klockan 10.

Besökare kommer att kunna titta på när eleverna lagar maten samt när rätterna bedöms av juryn (juryn består av huvuddomare Marcus Hallgren från Svenska kockars förening och representanter från det lokala näringslivet). Råvarukorgen som eleverna använder sig av i tävlingen har tagits fram av Ingemar Eberstål från Banken Bar och brasseri i Falun och baseras på lokala produkter och går under namnet ”Smak av Dalarna”.

Matmässa

I anslutning till tävlingen kommer det att vara en matinspirerad mässa där branschrepresentanter och många spännande lokala matproducenter från Dalarna kommer att finnas på plats. Bland andra Matses Mat, LRF, LissEllas senap, MurboAnna, Morakniv, Björgården, Skedvi Bröd, tävlingens huvudsponsor Sorunda Grönsakshallen och många fler.

Dukningstävling

Under dagen kommer det även att arrangeras en dukningstävling bland elever på restaurang- och livsmedelsprogrammen. Sex stycken lag är anmälda och kommer att tävla på temat Högtidsdagar. Kom och rösta på din favorit!

Det blir intervjuer från scenen med både stjärnkockar och matleverantörer. Utanför lokalen, som ligger i samma byggnad som Folkets Hus i Smedjebacken, kommer det att bjudas på smakportioner tillagade av Smedenskolans restaurangelever. Inträdet är fritt och tävlingen är öppen för alla som vill komma och titta.

Hålltider:
10.00 Första lag startar
11.00  Presentation och bedömning av första förrätten
12.00 Presentation och bedömning av första varmrätten
13.00 Presentation och bedömning av första desserten
14.00 Jurysammanträde och feedback till lagen
14.45 Prisutdelning

Konferencier: Johan Thorén

Sidan senast uppdaterad: 2018-03-12
Webbredaktör: David Wallman