Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Bröllop stod på programmet

Morgonsoffan 29 mars med Julia Rosqvist hade bröllopstema denna gång. Det var ett fullmatat program med många nyheter och information om bland annat besöksmiljöer, vad gör en miljöinspektör, nya förskolan i Moga, sportfiske i Kolbäcksån, UF-företaget U-Save, Hus, hem och trädgårdsmässan med mera.

Snart stundar bröllopstider för många och vad passar bättre att ha ett bröllopstema för morgonsoffan. På plats fanns Alexandra brud och bal, Ludvika som visade och pratade lite om bröllopsmode. Mode är att bruden ska se naturlig ut och brudbuketten får gärna innehålla torkade blommor, eterneller.
På plats visades bröllopskläder för både kvinna och man samt att besökarna fick se en hur en håruppsättning går till för en brud.

Ingrid Sjölin, präst Norrbärke Församling, berättade vad Norrbärke församling har att erbjuda för brudpar. Vigselförrättning och plats för bröllop.

Julia Rosqvist hade som vanligt en del nyheter som är på gång:

  • Ställplatser i Söderbärke hamn
  • Augustifesten 9-18/8
  • Företagsgala 4/5
  • Företagare i Smedjebackens kommun omsätter 4 miljarder i dag, en ökning med en miljard sedan 2013.

Många fina besöksmiljöer

Ekomuseum Bergslagen, Malin Andersson, berättade kort om museets verksamhet. 68 olika besöksmiljöer, varav nio i Smedjebacken. Det finns många häftiga miljöer att gifta sig vid om man inte vill göra det i kyrkan. Tre utvalda besöksmål i Smedjebacken - Stollberg, Flatenbergs hytta och Kyrkogatan med Meken.

Vad gör en miljöinspektör?

Gunilla Skoog, miljöinspektör, berättade om sitt arbete. Arbetar med miljöbalken och allt från ventilation till enskilda avlopp och skabbrävar. Bjöd in företagare att höra av sig vid frågor för att föra en dialog och rådgivning.

Ny förskola och offentliga upphandlingar

Fredrik Rönning berättade om tilldelningsbeslut för en ny förskola, Bröderna Svensson. 70 miljoner kronor totalt kommer förskolan att kosta.
Fredrik tog också upp vikten av att kommunens företagare är med att lämnar in anbud vid offentliga upphandlingar. Totalt upphandlar kommunen runt 350 miljoner kronor på ett år och en tredje del av det står lokala företag för. En upphandlingsdialogsutbildning hölls i förra veckan. Vid frågor och stöttning kontakta Upphandlingsenheten.

UF-företaget U-Save

UF-företag U-Save berättade om sin affärsidé, köpa upp utgående varor från butiker etc, för att sedan säljas vidare via en webshop.

Fiske i Kolbäcksån

Patrik Johansson, Sportfiske Smedjebackens, nominerad till årets förening. I dag har föreningen 1500 medlemmar. Föreningen ansvarar för Fisket i Kolbäcksån mellan Smedjebacken och Morgårdshammar. Fiskekort och mer information finns på Ifiske.se. Fiskeutrustning kommer att från i sommar hyras på turistbyrån i hamnen. Barn under 18 år fiskar gratis i vuxet sällskap.

Att rida är balsam för själen

Carolina Hallberg, Carolinas Islandshästakademi, Sörbo, nominerad till årets landsbygdsföretag. Utbildar islandshästar och dess ryttare. Håller även ridskolor och ridläger. Att rida är balsam för kropp och skäl.

Hus, hem och trädgårdsmässa

PR-media, Hans Johansson, berättar om Hus, hem och trädgårdsmässan som går av stapeln 13-14/4. 140 utställare i dag. Mestadels besökare utifrån som kommer till mässan och Smedjebacken denna helg.
Jakt och fiskemässa 28-29/9. Mässan ska innehålla allt från jakt, fiske och fritid.

Sidan senast uppdaterad: 2019-04-08
Webbredaktör: David Wallman

Mer information

Näringsliv & fritid
Lennart Silfverin
Tfn: 0240-66 01 30