Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Första spadtaget för Solgården

Under onsdagen den 8 februari togs det första spadtaget för nya demensboendet Solgården i Smedjebacken. Solgården kommer att byggas i moga-området med 32 platser fördelat på fyra avdelningar.

Bild på personer som tog första spadtaget

Under projektets gång har det diskuterats olika lösningar på var man ska kunna ha ett nytt boende då Solhöjden dömts ut i det skick som det ser ut idag. Efter att olika alternativ tagits fram beslutade kommunfullmäktige under hösten 2015 att ett nytt boende skulle byggas. Bärkehus AB fick i uppdrag att bygga boendet och har upphandlat tjänsten för byggnationen. Uppdraget gick till Byggpartner som tillsammans med underleverantörer kommer att bygga boendet som beräknas vara inflyttningsklart under 2018.

Utformningen av boendet har skett tillsammans med personalen i omsorgen, vilket har varit oerhört lyckat.

Solgården kommer att ha 32 platser fördelat på fyra avdelningar med möjlighet att bygga ut i framtiden. Området kring boendet kommer att förses med gångvägar och man kommer att ha nära kontakt med grönområdet och skogen som finns intill.

Byggnationen av Solgården beräknas kosta ca 79 miljoner kronor och man har även ansökt om bidrag på ytterligare ca 5-6 miljoner kronor.

På bilden är: Marianne Ragnarsson, enhetschef, Monica Forsgren, ordförande omsorgsnämnden,Cia Ferner-Kny VD Bärkehus,  Ingemar Hellström, ordförande Bärkehus, Calle Morgården, styrelseledamot Bärkehus och Johan Karlsson, Byggpartner.

Sidan senast uppdaterad: 2017-02-21
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Bärkehus AB
Vesa Panula
Tfn: 0240-66 88 06