Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Fotoutställning i hamnen invigd

Under torsdagen (14/6) invigdes Kulturförvaltningens fotoutställning med historiska bilder kring traktens sjöfart i Smedjebackens hamn. Det är också första gången de mobila ”fotolådorna” används som man framöver kommer kunna se runtom i kommunen.

Precis intill vattenbrynet intill Restaurang Bryggan är de placerade, de fem ”fotolådorna” som nu invigts. Lådorna i Corténstål är tillverkade av Smedjebackens byggplåt, och fotona framtagna av Pling reklam, lät Erik Blomqvist, park och skogschef meddela.
Varje låda visar upp två foton.
-Bilderna är utbytbara och lådorna flyttbara med kranbil. Det möjliggör att vi kommer kunna ha utställningar lite varsomhelst i kommunen, sa Erik Blomqvist.

Därefter var det dags för Kulturnämndens vice ordförande Vanja Larsson att inviga utställningen.
-Detta är en historisk plats för sjöfart och utveckling. Fotona blir en fantastisk länk mellan då och nu, sa Vanja Larsson.
Därefter passade hon på att särskilt tacka Jan-Åke Ekholm som tagit initiativ till fotoutställningen och som också fanns på plats.

Fotona skildrar sjöfartslivet kring hamnen från 1800-talet och framåt. Bilderna kommer från Smedjebackens hembygdsförening.
Passa på att besöka den fina utställningen i sommar!

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-18
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Tekniska kontoret
Erik Blomquist
Park- och skogschef

Tfn: 0240 - 66 05 03
Fax: 0240 - 66 01 01
tekniska.kontoret@smedjebacken.se