Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Fria resor för ungdomar under sommarlovet!

Under sommarlovet 2018 får alla ungdomar i länet resa gratis med Dalatrafik.

Erbjudandet gäller alla ungdomar som är folkbokförda i länets kommuner och som slutar årskurserna 6–9 i grundskolan eller årskurs 1 och 2 i gymnasieskolan. Ungdomar i grundsärskolan, specialskolan, sameskolan och gymnasiesärskolan omfattas också. Även de ungdomar i specialskolan som lämnar årskurs 10 är berättigade till fria sommarlovsresor.

Hur får man kortet

För ungdomar som har befintligt skolkort kommer sommarlovsperioden att laddas på automatiskt på deras skolkort. Ungdomar som inte har skolkort kommer att få Dalatrafiks ordinarie Resekort laddat med sommarlovsperioden hemskickat. För de ungdomar som inte kan få ett färdbevis på ovan nämnda sätt kommer det finnas möjlighet att ansöka om Resekort laddat med sommarlovsperiod via Dalatrafiks hemsida.

Det gäller för:

  • ungdomar som är nyinflyttade till Dalarna
  • ungdomar med skyddad identitet
  • ungdomar som är asylsökande

Ansökan kan ske fram till den 30/6 2018.

Giltighet

Resekort och skolkort laddat med sommarlovsperiod kommer att vara giltigt 2018- 06-18 – 2018-08-10. Korten gäller på Dalatrafiks bussar samt på Tåg i Bergslagens tåg (ej SJ, Tågab eller Dalabanans tåg) dygnet runt under både vardagar och helger.

 Observera att det därför kommer gå att resa på tåg med skolkort som saknar tågsymbolen. Skolkort laddas med sommarlovsperioden med giltighet för tåg och buss och kan därmed valideras. Resekort laddat med sommarlovsperioden är försedda med namn på innehavaren. Resekortet är personligt och går inte att överlåta till annan person.

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-17
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Här kan du skriva in mer information...