Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Hagge skolas 6: or kämpar för miljön

Årskurs 6 på Hagge skola vill bidra till ett mer hållbart samhälle, detta genom ett flertal aktiviteter och arbeten under hösten

Eleverna Viggo Hammarbäck, Evelina Pettersson,miljöstrateg Ida Dahl och läraren Malin Forsgren.

Vi har bara en planet, och den måste vi vara rädda om. Detta är något årskurs 6 på Hagge skola tagit fasta på.
Man har därför antagit Trafikkalenderns utmaning Gå & Cykla till skolan som går ut på att man under två valfria veckor i september-oktober ska samla så många ”respoäng” som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan (de som bor för långt från skolan för att kunna, har antagit en speciell ”springutmaning” på skoltid)

När detta sammanföll med Europeiska trafikantveckan passade man även på att hjälpa Smedjebackens kommun med att dela ut cykelsadelskydd i sitt närområde.

I anslutning till detta har man dessutom arbetat med frågor kring FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling, Agenda 2030. Flera av de 17 målen rör just miljöarbetet som vi i världen har framför oss.

Malin Forsgren som är barnens lärare vittnar om ett stort engagemang hos eleverna kring arbetet.
-Dom har vart jätteengagerande. Att kunna få in det här tänket kring eget handlande runt miljöarbetet är jätteviktigt, säger hon.

Smedjebackens kommuns miljöstrateg Ida Dahl besökte klassen och kunde konstatera att ju fler människor i världen som resonerar som Hagges 6:or, desto närmare kommer vi en lösning på miljöproblemen.

-Alla kan göra något. Och med den fantastiska inställningen till miljörabete som det här gänget visar så är mycket vunnet, avslutar Ida.

Sidan senast uppdaterad: 2018-10-10
Webbredaktör: David Wallman