Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Information gällande beslut om studentfirande på VBU 2020

VBU planerar för ett annorlunda studentfirande i år. Detta med anledning av situationen med Covid-19.

VBU:s studentfirande kommer utifrån elevernas önskemål att äga rum på samma dag, den 12 juni. För att detta ska kunna vara möjligt så kommer utspringet att ske på 4 olika platser i båda kommunerna - Cassels i Grängesberg, Gammelgården och Högbergsskolan i Ludvika samt Smedenskolan i Smedjebacken.

Programmet under studentdagen kommer i sin helhet att se ut som följande. En klass i taget får komma till sin plats för examen enligt utsatt tid. Eleverna får till att börja med avnjuta en god brunch tillsammans med sina mentorer. Sedan stundar betygs- och stipendieutdelning samt tal av rektor.

Därefter springer eleverna ut till en starkt begränsad skara av mottagare. Efter utspring är studentfirandet i skolans regi slut och alla beger sig ganska omgående hemåt. En ny klass står sedan på tur att få komma in i lokalen. Under studentdagen så kommer lotsar att finnas på plats på våra olika platser för examen.

Lotsarna kommer att vara synliga med hjälp av uppmärkta västar och deras funktion är att se till att allt flyter smidigt och enkelt enligt tidsplan och riktlinjer.

Läs mer på VBU:s webbplatslänk till annan webbplats


Sidan senast uppdaterad: 2020-05-12
Webbredaktör: David Wallman