Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Kartläggning av naturvärden för friluftsliv

Under 2018 har det pågått en pilotstudie gällande kartläggning av naturvärden för friluftsliv i Smedjebackens kommun. Pilotstudien har pågått i samverkan med Naturvårdsverket som på uppdrag av regeringen tagit fram en metod för att kartlägga natur- och kulturområden som har betydelse för friluftsliv, rekreation och turism.

Studien har genomförts i fem kommuner: Arjeplog, Skellefteå, Smedjebacken, Finspång och Gotland. Arbetsgruppen i Smedjebacken har bestått av Siw Östlund, fritidschef, Erik Blomqvist, park och skogschef, Ida Dahl, miljöstrateg, Åsa Lundin, GIS-samordnare och Johan Harrysson, miljö och bygg.

Tisdagen 6/11 så var det en summering av pilotstudien och en introduktion av fortsatt arbete i metoden. Smedjebacken deltog och har delat med sig av sin inventering och kartläggning av friluftslivet. Att Smedjebacken nu kartlagt och värderat friluftsområden innebär att kartläggningen kan vara till en hjälp med att stärka friluftslivets intressen och status i kommande samhällsplanering.

Kommunen får också ett kunskapsunderlag (Friluftskarta) där underlaget kan användas i planeringen för att öka möjligheter till friluftsliv för alla lokalt och regionalt

Mer information om pilotstudien samt Sveriges Friluftsmål finns på
Naturvårdsverkets hemsida:

Metod att kartlägga friluftsvärden – Pilotstudie länk till annan webbplats

Sveriges friluftsmållänk till annan webbplats

Önskar du mer information om pilotstudien och hur Smedjebacken arbetat med den och tänker arbeta med den i framtiden, hör av dig till Siw Östlund, fritidschef.

Sidan senast uppdaterad: 2018-11-13
Webbredaktör: David Wallman

Mer information

Siw Östlund
Fritidschef
Tfn: 0240-66 04 00