Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Krisberedskapsveckan 6 - 12 maj

Den 6-12 maj arrangeras Krisberedskapsveckan i Sverige. Syftet är att förbättra människors riskmedvetenhet och att fler ska veta hur de kan förbereda sig för att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.

Hur klarar vi vardagens behov vid en kris eller allvarlig händelse?

Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller någon annan allvarlig störning i samhället måste du själv ha en hemberedskap. Det betyder att du behöver kunna tillgodose grundläggande behov som vatten, mat och värme när samhällets service och tjänster inte fungerar som vanligt. Du behöver också kunna kommunicera med andra och få information från media och myndigheter vid en kris. Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt.

Förbered dig!

Planera för att kunna klara dig utan samhällets hjälp i minst några dygn, upp till en vecka eller längre om du har den möjligheten. Utgå ifrån dina egna och dina näras förutsättningar och behov.

Besök www.dinsäkerhet.selänk till annan webbplats och få ytterligare information och hjälp hur du på bästa sätt förbereder dig.

Arrangemang

Under veckan kommer information finnas på kommunens hemsida samt på sociala medier.
Informationsmaterial kommer att finnas på kommunens biblioteket.
Kommunens frivilliga resursgrupp, FRG, kommer att dela ut informationsmaterial vid våra livsmedelsbutiker i Smedjebacken och Söderbärke.
Personal kommer att vara på plats Onsdag 8 maj

Sidan senast uppdaterad: 2019-05-07
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Kansliavdelningen
Lars Andersson
Säkerhetschef/Beredskapssamordnare
Tfn: 0240-66 01 11
kommun@smedjebacken.se