Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Låna en elcykel

Ifjol pratade man om en boom. Var tredje svensk kan tänka sig att köpa en elcykel. Varför inte börja med att låna en av kommunen?

Foto: www.fotoakuten.se

Foto: www.fotoakuten.se

Den 2 maj trampar en ny satsning igång i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Då har invånarna chansen att under en månads tid låna en elcykel.

Totalt har tre exemplar köpts in och trots att erbjudandet inte gått ut officiellt förrän nu, har flera hört av sig till Ludvika och Smedjebackens energi- och klimatrådgivare Jacob Holgersson.

Han är själv flitig elcyklist och kan räkna upp flera argument.

- Vi har hälsoaspekten. Och jag hävdar att den är bättre med en elcykel än en vanlig, för med elcykeln blir det verkligen av. Jag har cyklat mycket mer sedan jag skaffade elcykel.

Andra givna aspekter är ekonomi och miljö. En elcykel har goda chanser att snabbt betala sig själv medan korta resor med bil ger stora koldioxidutsläpp.
Tryggheten går också att väga in i förlängningen.

- När mer folk är i rörelse, upplevs samhället som tryggare. Dessutom blir trafikmiljön säkrare. Med elcykel blir det lättare att lämna barnen på förskolan i cykelkärra, säger Jacob Holgersson.

En Sifo-undersökning visade i fjol att en tredjedel av svenskarna kan tänka sig att köpa elcykel. I gruppen ”unga vuxna” är andelen ännu större; 44 procent.
Jacob Holgersson hoppas att testresenärsprojektet kan öka intresset ännu mer i Ludvika och Smedjebacken.

På den här sidan kan man läsa mer om projektet. Den som är intresserad av att delta och därmed få chansen att låna en elcykel, kan höra av sig till Jacob Holgersson, jacob.holgersson@ludvika.se.

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-12
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Energi- och klimatrådgivare Ludvika/Smedjebacken
Jacob Holgersson
Tfn: 0240-861 50
jacob.holgersson@ludvika.se