Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Landshövding och länsråd på besök

Ylva Thörn, landshövding och Camilla Fagerberg, länsråd har under fredagen besökt Smedjebacken och Ludvika kommun.

Landshövding Ylva Thörn och Länsråd Camilla Fagerberg

Ylva Thörn och Camilla Fagerberg

Ylva Thörn besökte Smedjebackens i februari förra året när hon var ny landshövding och sedan februari i år har Dalarna även ett nytt länsråd, Camilla Fagerberg. Tillsammans har de under dagen träffat företagare i Smedjebacken och Ludvika, kommunalråd och kommunchefer från båda kommunerna och fått mer information om kommunerna.

Besök i Lokstallet och Meken hand de också med. Strömsholmskanal höll sin bolagsstämma i Meken och Ylva Thörn höll ett tal till deltagarna.

Hon hälsade alla välkomna till Dalarna och gav deltagarna en bild av dagens Dalarna men även en bild av hur det sett ut. Hur vattnet, sjöarna och kanalens betytt för utvecklingen i länet. Via järnväg, sjöarna och kanalen har man kunna exporterat produkter ut i vida världen. Dalarna är idag ett starkt export- och turist län.  Dalarna är en miniatyr av Sverige med sjöar, skog, fjäll, idrott, kultur och med Sveriges sydligast Sameby i Idre. En betydande del i utvecklingen är samarbete mellan företag, myndigheter och kommuner. Hon avslutade med att vi ska fortsätta drömma om vad vi vill i livet. Behåll drömmarna och det kan ta olika lång tid att uppfylla dem men sluta aldrig drömma.

En god lunch intogs på Samarkand i Ludvika innan dagen avslutades med studiebesök på bland annat STRI och Grand hotell i Ludvika.

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-02
Webbredaktör: Evamari Anestedt