Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Morgonsoffan 25 oktober

Andra morgonsoffan för kommunens företagare för hösten gick av stapeln den 25 oktober på Wanbo Herrgård. Det bjöds på sång och en rad gäster i soffan som berättade om sin verksamhet och om vad som är på gång.

Lennart Silfverin, näringslivschef i kommunen inledde och pratade om hög- och lågkonjunktur.

På gång under hösten och nästa år

På gång under hösten nu bär det närmar sig adventstider är julmarknader i Meken och i Kvarnstugan i Smedjebacken. Malingsbo Herrgård kommer också ha julmarknad och i Söderbärke blir det jul i parken.
Blickar vi framåt kommer de båda mässorna Hus, hem och trädgård samt Jakt och fiske tillbaka under 2020.

Gäster i soffan hos Julia

Gäster i soffan under morgontimmen var Karin Svennerstedt från VBU, vår gemensamma gymnasieskola tillsammans med Ludvika, som efterlyste att de vill nätverka och synas tillsammans med näringslivet i kommunen. De önskar praktikplatser för ekonomistuderande en dag per vecka. Det handlar om gymnasieekonomer med juridikkompetens som är duktiga på bokföring, inköp, marknadsföring, budget och kalkyler. Saknas företagarna någon kompetens hos studenterna? Går det bra att kontakta VBU.

Mika Snell från SpeedBusiness. Mika är VD, företagsledare och ägare. SpeedBusiness är ett nätverk och matchar deltagare(företagare) att skapa personliga möten. De arrangerar 4 event per år. Jobbar bland annat med att rekrytera rätt personal och behålla personal. Vid nästa Speedbusiness i november (Falun) kommer Per Holknekt att föreläsa.

Jari Lassila, HR chef på Ovako Bar och arbetar med personalfrågor. Jari Informerade om Ovako Bar AB som finns i centrala Smedjebacken och berättade för deltagarna vad som är skillnaden på rostfritt stål och stål från Ovako. Idag finns 350 anställda i Smedjebacken och Jari arbetar med personalfrågor.

Jackelin Eriksson, ny ägare på Fridhems blommor. En intervju med henne fick Julia Rosqvist som är moderator för morgonsoffan. Jackelin talade om att det går att abonnera på blommor som företagare. Det innebär att man får nya blommor varje vecka levererade och utbytta. Höstens mode inom blommor är eterneller.

Marcus Leu, den skön sjungande gästen bjöd på en Elvislåt, Can´t help falling in love. Marcus har under våren deltagit i programmet Talang i TV4. Han sjunger storbandsjazz och Elvis.

Som vanligt bjöd morgonsoffan på en stor publik och ett uppskattat program. För vem kan bli annat än glad att få bland annat en sång levererad i tidig morgonstund.

Sidan senast uppdaterad: 2019-11-04
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Näringslivsenheten
Lennart Silfverin
Tfn: 0240-66 01 30