Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Myrstackens pedagogiska omsorg läggs ned

Familje- och utbildningsnämnden har beslutat att lägga ner Myrstackens pedagogiska omsorg i Hagge. Barn och personal kommer att flyttas till närbelägna Hagge förskola.

Vid ett extra insatt sammanträde 6 mars beslutade en enhällig familje- och utbildningsnämnd att lägga ner Myrstackens pedagogiska omsorg. Inskrivna barn och personal kommer att flyttas till Hagge förskola som ligger i närheten med hänsyn till barn och personal .

Vid familje- och utbildningsnämndens sammanträde (2017-02-07 § 15) fick Maria Ronsten, förvaltningschef i uppdrag att utreda möjligheterna att stänga Myrstackens pedagogiska omsorg DBV (dagbarnvårdargruppen) i Hagge, med anledning av att kommunens livsmedelsinspektör har synpunkter på verksamheten. En toalett behöver byggas till och köket byggas om för att anpassa lokalerna och bli godkända.

Lokalerna hyrs idag av Hagge byalag som har lämnat in en uppsägning av hyreskontraktet och ett nytt förslag har lämnats in.

Planer har funnits tidigare på att lägga ned verksamheten men fick då vara kvar när köket godkändes. Nu är förutsättningarna annorlunda.

I utredningen som är gjord visar bland annat att prognosen för nuvarande barn ryms på förskolan Hagge det kommande året.

Sidan senast uppdaterad: 2017-03-10
Webbredaktör: Evamari Anestedt