Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Nu är de i gång - våra digitala skyltar

Nu är digitala delen på infartskyltarna på plats och vi kan börja puffa för evenemang som händer i kommunen.

Äntligen är de digitala delarna på infartsskyltarna på plats. Själva bilderna på skyltarna var klara under sommaren och hösten och är nu kompletta i och med att den digitala delen är på plats.

Det innebär att vi kan få ut olika budskap om evenemang/aktiviteter och andra budskap som hör kriskommunikation till. Vid behov kan dessa budskapen som exempelvis bränder, eldningsförbud m.m. att prioriteras i första hand.

Det finns möjlighet för föreningar/företag eller privat aktör att synas på kommunens infartsskyltar med sitt evenemang. Ansvaret för skyltarna har avdelningen Medborgarservice/kommunikation. och det kostar inget för den förening/företag som får sitt evenemang publicerat på infartsskylten.

Medborgarservice förbehåller sig rätten att utifrån gällande vägledning välja ut vilket/vilka evenemang som kommer att synas på skylten.

Hur gör föreningar/företag/privat aktör för att synas på infartsskylten?

  • Lägg in evenemanget i Visit Dalarnas evenemangskalender.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Information om evenemanget måste finnas att läsa mer om. Vi kommer inte att lägga ut någon information på skyltarna som det inte går att läsa mer om. I god tid ska evenemanget läggas in av arrangören. Det ansvarar inte Medborgarservice för.
  • Evenemanget ska ha stort intresse från allmänheten. Exempel på evenemang: Mässor, marknader, festivaler, konserter, större idrottstävlingar och idrottstävlingar av regionalt intresse.

Vad tar vi inte in

  • Reklam för produkter, tjänster och inga logotyper.
  • Budskap som är diskriminerade eller kränkande, vara av partipolitiska eller religiös art. Däremot får partipolitiska och religiösa evenemang publiceras om de sker neutralt och med en tydlig avsändare.

Vi kommer att ha 3 evenemang/budskap rullande med jämnfrekvens på resp skylt.

Läs mer i vår vägledning för infartsskyltarnaPDF (pdf, 116.2 kB)


Sidan senast uppdaterad: 2019-01-14
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Medborgarservice
Evamari Anestedt
Chef medborgarservice
Tfn: 0240-66 01 93 

David Wallman
Kommunikatör
E-post till båda via: info@smedjebacken.se

Tipsa Visit Dalarna om evenemanglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster