Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Nu ska språkkunskaperna testas på allvar – språkelever från Bergaskolan drar söderut

I slutet av april åker 9: orna från Bergaskolans tyska- och spanskaklasser till sina respektive studieländer på besök. 5 dagar i Berlin respektive Malaga väntar resesällskapen som kröner sitt språkliga slit med en resa utomlands.

sju av de glada som ska på språkresa

Spanskagänget har siktet inställt på Malaga och gör ingen hemlighet av att det är sol och värme som lockar mest med resan;
-Det är värmen som ska bli det bästa det är helt klart, säger spanskeleven Abdinuur Abdisamed.

Men Picassomuséet står också på agendan inflikar han så helt ”charterinriktad” blir inte vistelsen.

Tyskagruppen laddar i sin tur för en resa till Berlin med tydligt fokus på historie- och kulturbesöksmål;
-Det finns massor med intressant vi tänkte göra. Bl.a. ska vi besöka koncentrationslägret i Sachsenhausen, säger tyskastuderande Erik Pålsson.

Det är en mångårig tradition på Bergaskolan, att språkklasserna avslutar årskurs 9 med en egenfinansierad resa till landet vars hemspråk de studerat.

Eleverna berättar att resan är att de känt till resan redan innan de började högstadiet och att den tillochmed påverkade valet av språk;
-Tanken på att få åka till Spanien i slutet av 9:an bidrog helt klart när jag valde språk, säger Victor Nyberg som är laddad inför sin stundande Spanienvisit.

Resorna har finansierats med hjälp av kryddförsäljning och organisering av Bergakul, men också av en månatlig insamling av eleverna själva.

Trevlig resa!

Sidan senast uppdaterad: 2019-04-23
Webbredaktör: David Wallman