Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Ny teknik för seniorer

Den 29 mars klockan 13.00–16.00 kommer Användarföreningen till Folkets Hus i Smedjebacken och informerar om ny teknik för seniorer.

Smedjebackens kommun är medlem i Användarföreningen. Föreningen bedriver nationellt utvecklingsarbete inom välfärdsteknologi med bland annat Sveriges tekniska högskolor.

80% av oss svenskar kommer att åldras hemma efter arbetslivets slut, utan en kontinuerlig användning av de traditionella tjänster som erbjuds av kommuner och landsting. För att klara ett tryggt, säkert och hälsosamt kvarboende, behöver samhället utveckla ett nytt förhållningssätt och en ny teknikstandard för vård och omsorg.

Sverige rankas högt på internationella listor där man jämför livsvillkor och social trygghet. Sverige är ett av världens mest utvecklade länder när det gäller teknik och innovationer. Sverige är ett av världens mest dator- och mobiltelefontäta länder. Vi är mest internetuppkopplade av alla länder och vi använder internetbaserade tjänster mer än övriga världen. År 2020 kommer 95 % av alla svenska hushåll att ha bredband i bostaden. Sverige har med andra ord en god beredskap för en kommande digitalisering. Det passar bra när Sverige blir först i världen med att få 5G, 5:e generationens mobilnät.

Kom till informationsmöte den 29 mars i Folkets Hus. Användarföreningen demonstrerar ny teknik som skapar ett säkrare kvarboende:

  • Sensorer hemma
  • Trygghet för anhöriga
  • Aktiviteter
  • Social involvering
  • Bättre hälsa

Du behöver inte anmäla dig. Välkomna till Folkets Hus den 29 mars, vi bjuder på fika

Sidan senast uppdaterad: 2017-03-30
Webbredaktör: Evamari Anestedt