Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Otjänligt badvatten vid Hillängsbadet och i angränsande vattenområde

För att ta del av den senaste informationen om vattenläget vid Hillängsbadet med omnejd, ber vi er att gå in på Ludvika kommuns webbplats: www.ludvika.selänk till annan webbplats.

Hillängsbadet Ludvika kommun Foto: Ludvika kommun

Foto: Ludvika kommun

För att ta del av den senaste informationen om vattenläget vid Hillängsbadet med omnejd, ber vi er att gå in på Ludvika kommuns webbplats:www.ludvika.selänk till annan webbplats

Uppdaterat 20190708

Ludvika kommun meddelar att badvattnet vid Hillängsbadet fortfarande är otjänligt. Det visar analyser på prover tagna 5 juli.

Uppdaterat 20190705

Fortsatt otjänligt vatten vid Hillängsbadet. Badvattenprover från den 2 juli visar på fortsatt otjänligt vatten vid Hillängsbadet. Bakteriehalten är lägre än tidigare men ändå över gränsvärdet. På måndag, 8 juli, kommer det svar på fler vattenanalyser.

Myndighetsnämnden miljö och bygg i Ludvika har beslutat om badförbud vid Hillängsbadet i Ludvika. Ett badvattenprov taget 27 juni visade på otjänligt badvatten.

Information: 20190702:

Miljö och bygg i Ludvika har idag, tisdag, fått bekräftat att en tryckavloppsledning från Harnäs har gått sönder vid Mor Annas äng. Detta kan vara orsaken till det dåliga badvattnet även om läckaget inte var omfattande.

Verksamhetsområde miljö och bygg i Ludvika och miljö- och byggkontoret i Smedjebacken avråder tills vidare bestämt från bad vid Hillängsbadet men även i övriga områden av södra delen av Övre Hillen.

Reparation pågår

WBAB håller i detta nu på med lagning av den trasiga ledningen.
Föroreningen väntas dock kvarstå minst någon vecka.

Nya badvattenprov har tagits idag, tisdag förmiddag. Fler badvattenprov på olika ställen i Övre Hillen kommer att tas fortlöpande. Resultaten av dessa kommer att meddelas på Ludvika kommuns hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor om detta besvaras av Charlotte Olsson tel 0240-86229 och Göran Eriksson 0240-86126 på samhällsbyggnadsförvaltningen, Ludvika kommun.

In english

Ludvika municipality enviroment and construction ultimately advise against bathing in this bathing place (Hillängsbadet in Ludvika) due to high levels of bacteria.

Sidan senast uppdaterad: 2019-07-12
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Ludvika kommun
Charlotte Olsson
Tfn: 0240-862 29

Göran Eriksson
Tfn: 0240-861 26

Webbplats

Ludvika kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster