Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Roger Sjöberg ny näringslivschef i Smedjebackens kommun

Under tisdagen (25/8) beslutade samhällsbyggnadsutskottet att utse Roger Sjöberg till ny näringslivschef i Smedjebackens kommun.
– Det känns fantastiskt spännande, säger Roger.

Roger Sjöberg, näringslivschef

Efter att ha arbetat 10 år på näringslivsenheten i nära samarbete med nyligen pensionerade Lennart Silfverin står det nu alltså klart att Roger Sjöberg fått uppdraget att efterträda sin tidigare chef.

Under våren har Ola Granholm, Framväxtbolaget i Dalarna AB kartlagt och utrett hur kommunen i framtiden kan jobba med näringslivsfrågor.
En av slutsatserna var att en ny näringslivschef skulle rekryteras.
En öppen rekryteringsprocess inleddes, och Roger var kandidaten som rekryteringsgruppen var eniga om var rätt person för jobbet. Rekryteringsgruppen har stämt av rekryteringsprofil såväl som tilltänkt kandidat med kommunens företagarföreningar Barkenföretagarna, Söderbärke aktiva företagarförening samt LRF.

Roger har en lång och gedigen företagarbakgrund som tillsammans med hans erfarenheter från kommunens näringslivsarbete och hans goda lokalkännedom bildar en solid grund att stå på i det kommande arbetet för näringslivsenheten.

Ett av Rogers första uppdrag blir att i samverkan med företagarföreningarna starta en samrådsprocess för att ta fram en gemensam agenda med företagarna. Detta kommer ske i nära samarbete med Stefan Bosbach som 1/9 tillträder som ny samhällsbyggnadschef.
- Det känns otroligt roligt att ikläda sig en helt ny roll i näringslivsarbetet för jag vet att det kommer bli lärorikt och givande! Jag vill vara nära företagen och vara en del av utvecklingen i Smedjebacken, avslutar Roger.
Roger påbörjar sin anställning omgående.

Sidan senast uppdaterad: 2020-09-04
Webbredaktör: David Wallman

Mer information

Roger Sjöberg
Näringslivschef
Tfn: 0240-66 01 80
roger.sjoberg@smedjebacken.se