Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Röjsågsprojektets andra del genomförd

Under våren erbjöds föreningar, samfälligheter och byalag möjligheten till kostnadsfri röjsågsutbildning och utrustning av Smedjebackens kommun. Satsningen blev såväl lyckad som uppskattad och följdes under vecka 38 upp med en fortsättning.

I maj genomfördes projektet ”Öppna landskap i byarnas” första etapp. Ett 70-tal anmälde sig och 45 av dom genomförde slutligen utbildningen.

När hösten nu kommit erbjöds de som missade i våras återigen ett utbildningstillfälle som flertalet nappade på. Utöver det tillkom runt 40 vetgiriga som sökte fortbildning i röjsågandets ädla konst.

Mellan 17–21/9 pågick utbildningarna runt Uvbergsbacken, Hagvallen och Väderbacken. Förutom utbildning i röjsåg gavs även möjlighet för ett drygt 30-tal att gå kurs i motorsåg.

Totalt har projektet nu resulterat i 121st utbildade som kommer nyttja sina färdigheter runtom i vår kommun och hjälpa till att hålla landskapet öppet på ett säkert sätt.

Fritidschef Si Östlund som vart navet i projektet ser tillbaka på en lyckad satsning; -Projektet har varit väldigt efterfrågat och lyckat. Vi har lyckats få en spridning på röjsågarna och utbildningen från söder till norr och från väst till öst i vår kommun. Jag tror att samtliga röjsågar använts flitigt under sommaren och jag har själv sett resultat av det i bl.a. Bisen, Björsjö och Kopparbo, avslutar Siw.

Sidan senast uppdaterad: 2018-09-28
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Fritidskontoret
Siw Östlund
Fritidschef
Tfn: 0240-66 04 00
siw.ostlund@smedjebacken.se