Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Samhällsbyggnadsutskottet 25 september

Åkermark till salu, markplattor byts ut vid Allégården, nyttjanderättsavtal med Smedjebackens Hockey Club var några beslut som togs vid Samhällsbyggnadsutskottets (SBU) sammanträde 25 september.

Markplattorna vid Allégården entré behöver läggas och SBU beslutade att 200 000 kr ska avsättas för att utföra arbetet.

Åkermark till salu

En förfrågan om att köpa åkermark i Jobsbo har kommit in till kommunen. Det handlar om mark som inte är detaljplanerat men utarrenderat och SBU ställer sig positiva till en försäljning

Moduler vid ishallen

Smedjebackens Hockey club (SHC) vill ställa upp moduler intill den södra väggen, väster om ismaskinsutfarten. Modulerna ska användas till omklädningsrum. SBU är positiva till det och ett avtal (nyttjanderätts) ska skriva mellan föreningen och kommunen.

Nya möbler i sessionssalen samt sammanträdesrum

Idag har sessionssalen samt sammanträdesrummet möbler som inte är praktiska för den efterfrågan som idag finns. Rummen används idag för olika möten, konferenser, utbildningar i större och mindre grupper. Det krävs viss flexibilitet i möbleringen som kan anpassas efter behovet då vi idag saknar mötesrum som kan erbjudas. Möblerna som finns idag har funnits i många år och har klätts om men börjar nu gå sönder och borden är otympliga för att kunna användas i den utsträckning som efterfrågas. SBU ställde sig positiva till inköp av nya möbler, behållning av bord i sammanträdesrum 1 och även att se över ljud och bild i lokalerna. 

Förslag till kommunstyrelsen

200 000 kr kommer att avsättas till SCH:s projekt med utbyggnad med omklädningsrum, samlingsyta samt pentry som föreningen håller på med. Det saknas pengar till ventilationsdragning och aggregat. Ventilationsaggregatet får föreningen sponsorpengar till, projektets budget är 312 000 kr exklusive moms och SHC sätter till egna pengar ur föreningens kassa till projektet utöver dessa 312 000 kr. SBU föreslår att KS avsätter 200 000 kr av förfogandemedel till ventilationsprojektet.

Sidan senast uppdaterad: 2018-09-28
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information