Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Satsning på arbetslösa officiellt invigd

Rusta långtidsarbetslösa för arbetslivet. Det är syftet med arbetsmarknadsenhetens (AME) på Smedjebackens kommuns satsning i gamla fritidsgården i Morgårdshammar. Projektet har pågått sedan i höstas men under måndagen (15/1) invigdes verksamheten officiellt.

Projektet går ut på att en grupp om 8-12st långtidsarbetslösa under 3 månader med AME:s hjälp utforskar sina styrkor och ambitioner för att sedan gå ut på praktik, i hopp om att komma arbetsmarknaden närmare. Första ”kullen” startade i slutet av november och går vidare kommande månadsskifte.


Ett 30-tal personer samlades under måndagen i cafét i fritidsgården för att fira att verksamheten nu är igång på allvar. Deltagare i projektet var på plats, men även personal från Komhall, AME:s verksamhet på Väderbacken dök upp för att ta en fika och uppmärksamma invigningen.

Glada invigningstalare

Fredrik Rönning, kommunalråd, och Jesper Folkesson, avdelningschef för AME inledde med varsitt tal där de unisont uttryckte sin glädje över verksamheten.
-Smedjebacken ska vara för alla, där är sysselsättning för alla en viktig del. Denna verksamhet är ett tydligt bevis på att vi jobbar hårt med det, sa Fredrik Rönning.
-Fritidsgårdens geografiska placering är helt perfekt för den här verksamheten, mitt emellan centrum och Komhalls verksamhet på Väderbacken. Och att som gammal ”Morgårdspojk” se den här byggnaden fyllas upp med aktivitet igen, det känns kanon, sa Jesper Folkesson med eftertryck.

Nöjda deltagare

Karin Jansson och Hazem Kodmani, två av projektets deltagare fanns på plats och kunde samstämmigt konstatera att deras deltagande vart givande.
-Jag trivs jättebra. Jag har haft lite svårt att få till en praktik, men jag har skrivit mycket och kommer gå vidare till studier i skrivande, sa Karin Jansson.
-Även jag har haft lite svårt med praktik, men det har ändå varit jättebra för mig att vara här, sa Hazem Kodmani.

Nästa steg i projektet

Lokalerna ska även användas av Komhalls personal, främst med coachning och arbetarsamtal ledda av AME:s personal.
Snart startar nästa omgång av projektet då en ny grupp kommer till fritidsgården för att delta. På sikt är målet också att de deltagande ska driva cafét i lokalerna, samt hålla i en intern konferensverksamhet, riktad mot kommunala sammankomster.

Sidan senast uppdaterad: 2018-01-22
Webbredaktör: David Wallman

Kontakt

Jesper Folkesson
Avdelningschef
Tfn: 0240-66 00 88
E-post: jesper.folkesson@smedjebacken.se