Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Smedjebacken 2.0 – Elevprojekt om hållbart byggande

Hållbara energilösningar, minskad miljöpåverkan och självförsörjning. Det är termer som Bergaskolans sjätteklassare fått resonera kring under våren i projektet ”Smedjebacken 2.0”.

Människans påverkan på klimatet och miljön ställer nya krav på hur vi i framtiden bygger våra bostäder. Detta är något Bergaskolans sjätteklassare har stenkoll på.

Under våren har eleverna i projektet ”Smedjebacken 2.0” arbetat med och resonerat kring hur det i framtiden skulle kunna tänka sig att bygga ett hus på ett klimatsmart sätt i kommunen. Sedan har de själva tillsammans byggt modeller för att illustrera sina idéer.

Solpaneler, odlingsbara tak och självhushållning för att slippa besprutade grödor var några av rubrikerna som modellerna arbetats fram utefter. Engagemanget är tydligt när de visar upp sina detaljerade modeller. Och medvetenheten går inte att ta miste på.

Framtiden ser ljus ut får återväxten i kommunen och de framtida nybyggen detta finurliga gäng basar över kommer vara svårslagna när det gäller miljövänlighet!

 

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-15
Webbredaktör: David Wallman

Mer information