Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Smedjebackens kommun är årets förbättrare 2017

Smedjebackens kommun uppmärksammas för årets förbättrare inom området friluftsliv. Med 45 procentenheter har kommunen förbättrat sitt resultat i den mätning som genomförs av Naturvårdverket sedan sju år tillbaka.

En person som fiskar

Vid Naturvårdsverket, Sveriges Kultur- och Fritidschefers förening och Svenskt Friluftslivs årliga konferens Tankesmedja för friluftsliv har kommunen fått ta emot utmärkelsen årets förbättrare inom arbetet med friluftsliv. Undersökningen har pågått under sju år och nu har kommunen klättrat 45 procentenheter från tidigare mätningar.

Motiveringen lyder:
”I år uppmärksammar vi särskilt Smedjebackens kommun som förbättrat sig mest under de sju år undersökningen om kommunernas friluftslivsarbete gjorts. Med en förbättring på 45 procentenheter jämfört med deras uppnådda andel av totalpoängen i tidigare mätningar har Smedjebacken visat att det går att stärka friluftslivet även för en mindre kommun. ”

Mätning sedan 2010

237 kommuner av 290 har svarat på frågor som rör friluftsliv i kommunen, planer, information, samarbeten och aktiviteter kring och inom friluftsliv. Naturvårdsverket, Sveriges Kultur- och Fritidschefers förening och Svenskt Friluftsliv vill genom utmärkelsen Sveriges friluftskommun stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med friluftsliv och naturturism.

Årets friluftskommuner som är två till antalet gick till Huddinge och Örebro.

Hela rapporten kan du läsa på Naturvårdsverkets hemsida - Rapporten Sveriges friluftskommun 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Sidan senast uppdaterad: 2017-04-11
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Siw Östlund
Fritidschef
Tfn: 0240-66 04 00