Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Smedjebackens kommun storsatsar på ny förskola– Nu är bygget av Strandängen igång!

Under torsdagen (15/8) togs det symboliska första spadtaget för det som ska bli Strandängens förskola, Smedjebackens kommuns nya storsatsning inom barnomsorgen.

För första gången sedan tidigt 90-tal byggs en ny förskola i Smedjebackens kommun. Då var det Solhyttan i Söderbärke som uppfördes, och nu precis som då är det Bröderna Svenssons Bygg AB som är ansvarig entreprenör. 70 miljoner väntas det ambitiösa bygget kosta. En kostnad som Smedjebackens kommun tack vare en stark ekonomi kan stå för själva.

Bygget igång


På plats för att inleda bygget fanns kommunalråd Fredrik Rönning, teknisk chef Sören Nord, fastighetschef Hans Törnblom, rektor Therese Bjurling samt Anders Svensson och Anders Blomqvist från Bröd Svenssons Bygg.
-Det känns fantastiskt kul att kunna stå här idag och ta första spadtaget i den här satsningen. Detta är ett led i en rad nybyggen vi kunnat göra senaste åren.
Nu kan vi tack vare vår ekonomi satsa framåt, säger Fredrik Rönning.

Även om bygget officiellt inleddes under torsdagen har en hel del markarbete redan påbörjats på platsen. Runtomkring invigningsceremonin pågick febrilt schakt- och markarbete.

Bygget är igång.

Inflytt i slutet av 2020


Den åtta avdelningar stora förskolan kommer inrymma verksamheterna som idag bedrivs på Förskolan Parken och Stegelbacken. Utöver det kommer sen två helt nya avdelningar tillkomma.
Strandängens förskola uppförs strax bakom Solgårdens demensboende, ett stenkast från Herosfältet.

Inflyttningen är beräknad till senhösten 2020 och kommer ske succesivt.

Therese Bjurling kommer vara chef för Strandängens förskola och ser mycket fram emot såväl byggnationen som den framtida inflyttningen;
-Det är inte varje dag man får vara med om något sådant här.
Det ska bli fantastiskt kul att vara med om och jag tror vi kommer kunna bedriva en jättefin verksamhet här, avslutar Therese.

Sidan senast uppdaterad: 2019-08-20
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Här kan du skriva in mer information...