Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Sportveckan och Blås grönt

Under två veckor har Alejandra, Rasmus och Sutthida arbetat som kommunutvecklare hos oss. Två veckor som gått rasande fort och de tre har producerat en hel del matnyttigt på temat Ungas hälsa. Ett resultat av arbetet är Sportveckan och Blås grönt som de tre ska arrangera 12-15 augusti. En vecka fylld med prova på aktiviteter tillsammans med föreningar i kommunen.

Kommunutvecklarna klättrar i träd

Ungas hälsa

Alla tre har genom statistik och läst Lupp-rapporten sett att tobak och alkoholkonsumtionen ökat och fysisk aktivitet minskat bland unga. Oroväckande ser alla tre och därför ville de jobba med temat Ungas hälsa.

Fler ska röra på sig

Tanken med veckan är att få fler att bli intresserade att röra på sig och bli aktiva samt förhoppningsvis bli medlemmar och fortsätta på en hälsosam bana. Under veckan får man chans att prova på bågskytte, fotboll, friidrott, golf, hockey, innebandy, handboll och utegymmet.

Blås grönt

”Blås grönt” ska användas på olika event. Där man under 10 olika event får blåsa och visa att man inte intagit alkohol. Blåser du grönt får man möjlighet att vinna priser. Ett sätt att få ner alkoholkonsumtionen. Fritidsgårdarna i både Söderbärke och Smedjebacken är intresserade att använda metoden vid sina event. Förhoppningen som Alejandra, Rasmus och Sutthida har är att statistiken ska bli bättre och att så många som möjligt deltar i aktiviteten ”Blås grönt”.

- Det har varit roligt att gå till jobbet, intressant, lärorikt och spännande. Veckorna har varit över förväntan och vi har haft en så bra sammanhållning i gruppen. Kul att få göra något praktiskt som planera Sportveckan och vi har även haft möjlighet att göra en film som ska vara en del av reklamen till veckan, säger alla tre med stor entusiasm.

Både Andreas Östby som fungerat som arbetsledare och Fredrik Rönning, kommunalråd öser beröm över alla tre kommunutvecklare, Alejandra Torres Wanberg, Sutthida Chuenniyom och Rasmus Svälas.

Välkomna till sportveckan 12-15/8

Håll utkik efter arrangemanget Sportveclkan som kommer under vecka 33, 12-15 augusti.

Fredrik, Alejandra, Rasmus och Sutthida diskuterar

Fredrik, Alejandra, Rasmus och Sutthida diskuterar.

Sidan senast uppdaterad: 2019-08-05
Webbredaktör: David Wallman

Mer information