Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Storsatsning på sommaraktiviteter för barn och unga i Smedjebacken

I sommar kommer alla kommunens lovlediga barn och unga kunna hitta på extra mycket skoj på hemmaplan. Smedjebackens kommun erbjuder nämligen ett breddat utbud av aktiviteter när Sommarkul utökas till att pågå hela sommaren!

Det är annorlunda tider som påverkar det mesta i vårt samhälle. I pandemins spår kommer sommaren inte se ut som vanligt då de allra flesta kommer spendera den på hemmaplan.
Som en följd av detta har Smedjebackens kommun utökat Sommarkul till att sträcka sig över stora delar av sommaren. Tidigare år har arrangemanget begränsats till två veckor.
I år pågår det istället mellan vecka 25–33.

Herosområdet är bas

Den blivande fritidsledaren Malin Andersson kommer tillsammans med Herosområdets anläggningsansvarige Andreas Östby hålla i aktiviteterna och tillsammans med feriearbetande ungdomar arrangera olika former av aktiviteter. Herosfältet blir bas för Sommarkul, men målet är att vara ambulerande runt om i kommunen. I samarbete med kommunens föreningar sätter man samman ett program där man kommer kunna erbjuda en rad kostnadsfria aktiviteter, allt från Tennis till orientering och segling.
- Vi vill också uppmuntra till det spontana, att man kommer hit och kanske bara lånar en boll och spelar. Det ska bara vara att dyka upp för dom som vill, säger Malin Andersson.

Simskola och idrottsskola

Under vecka 26 arrangeras simskola för barn från 6 år och uppåt vid Prästabadet tillsammans med Ludvika Simhall. Simskolan är kostnadsfri för barn bosatta i Smedjebackens kommun och föranmälan krävs.
Under vecka 31–32 arrangeras dessutom Sommarkuls idrottsskola tillsammans med RF SISU Dalarna. Då deltar Smedjebackens fotbollsklubb, Barkens Handbollsförening, IK Heros Tennis och IK Heros Friidrott och arrangerar en mer organiserad undervisning kring respektive sport. Dessa delar kräver också föranmälan. I övrigt är Sommarkul fri att nyttja spontant för alla som vill.

- I dessa tider när så mycket ställs in och familjer kommer befinna sig på hemmaplan valde vi att satsa ordentligt för att alla sommarlovslediga ska få chansen att göra något kul lokalt. Att vi har en heltidsanställd som driver detta under hela sommaren känns jättekul, säger fritidschef Siw Östlund.


RF Sisu Dalarna som är med och stöttar arrangemanget gläds åt satsningen;
- Omfattningen av detta är unikt i länet. Smedjebackens kommuns satsning på barn och ungas sommarlovsaktiviteter är verkligen häftig, avslutar Karin Boström från RF Sisu.

Sommarkul startar vecka 25. Mer info kommer på vår hemsida och sociala medier,

Sommarkul idrottsskola:

Anmälan till SFK kansli före den 19 juni.
Anmäl görs här:
https://camp.laget.se/SmedjebackensFK/Sommarkul-Idrottskolalänk till annan webbplats

Har ni frågor, kontakta:
Malin Andersson 073-0648418
Deltagandet är kostnadsfritt för barn i Smedjebackens kommun

Sommarsimskola:

Anmälan innehållande:

  • Namn
  • Adress
  • Födelseår
  • Telefonnummer
  • Vårdnadshavares namn
  • Önskemål om lektionstid (tid kan ej garanteras)

Mailaanmälan till fritidsavdelningen,
fritidsbokning@smedjebacken.se
Senast 29/5.

Sidan senast uppdaterad: 2020-05-29
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Siw Östlund
Fritidschef
Tfn: 0240-66 04 00
siw.ostlund@smedjebacken.se