Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Vads skolelever invigde byns nya gång-och cykelväg

Under tisdagen (10/9) invigdes den sprillans nya gång-och cykelvägen mellan Vads skola och byns badplats. Vägen fick bekänna färg direkt när skoleleverna i samlad trupp traskade den 800m långa sträckningen för en fikastund vid slutdestinationen.

Förmiddagen bjöd på strålande sol när eleverna och lärarna från Vads skola tillsammans med representanter från kommunen och bystugeföreningen samlades utanför skolan för en gemensam promenad längst den nyanlagda vägen.


Kommunalråd Fredrik Rönning kunde konstatera att det tack vare den nya vägen går att ta sig till badet via skolan på ett säkert och tryggt sätt;
-Tidigare har man ju behövt gå längts landsvägen. Nu kan skolan och boende i byn ta sig ner till badet säkert vilket är superbra. Dessutom kan de eleverna som bor i anslutning till den nya sträckningen komma till skolan säkrare också vilket är en jättebonus, sa ett glatt kommunalråd.

Någon som kommer ha just den nyttan av vägen är Emrik från årskurs 3 som bor intill den nya sträckningen. Det passade därför utmärkt att just han fick hålla i saxen och klippa bandet som förkunnade att den nya vägen invigts.

När bandet var klippt och klart väntade saft och bullar på vandrarna nere vid badplatsen.

Sidan senast uppdaterad: 2019-09-20
Webbredaktör: Evamari Anestedt