Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Vårens första morgonsoffa

23 ferbruari startade Julia Rosqvist igång årets första morgonsoffa med intrevjuer av olika företagare samt Kyrkskolans rektor på Villa Gladtjärn.  

De nya ägarna för Villa Gladtjärn passade berättade om de nya händelserna som skett på Villa Gladtjärn. Morgonsoffans besökare kunde också få en liten rundvisning för den som önskade.

Prao/praktikplatser sökes

Josephine Molin rektor för Kyrkskolan i Söderbärke var en av morgonsoffans besökare. Hon berättade att Skolverket tidigare har tagit bort prao eller praktik för eleverna i årskurserna 8-9, men att det har lagts till igen och att Kyrkskolan kommer satsa på att ge sina elever prao. Där de i tidig ålder får en inblick över vilka möjligheter det finns i arbeten och hur det är att arbeta. Många företag i Smedjebacken är positiva till att kunna samarbeta med grundskolorna, så deras elever får komma ut i praktik och inspireras. Det är planerat att åk 8 eleverna kommer ut i praktik under våren och åk 9 under höstterminen.

Unga företagare

Uf (Unga företagare) företaget kreativt skapande från Handelsprogrammet på VBU Ludvika visade upp ett utav företagets varor för publiken. Det är en ung tjej från handelsprogrammet som driver företaget och syftet är att inspirera ungdomar att bära kurbits i glada färger i form av armband t.ex. För att locka unga köpare har den unga företagaren förnyat motiven på kurbitserna där de upplevs modeinspirerande. Den 27 mars kommer hon att delta i årets UF mässa som kommer att vara i Borlänge.

Sportlov och lån på Fritidsbanken

Smedjebackens fritidsbank informerade lite kort om sin verksamhet och lade till att under sportlovs veckan kommer verksamheten att vara öppen under veckan, måndag-fredag. Där ungdomar eller familjer får möjlighet att låna idrottsutrustningar gratis i 2 veckor. Fritidschefen passade på att informera sina åhörare att verksamheten tar gärna emot begagnade idrottsutrustningar och det fanns en del i publiken som ville bidra. Morgonsoffans arrangör Rosqvist passade också på själv och delade ut lite artiklar till Fritidsbanken.

Handgjorda gitarrer

Som avslutning gästade Diogo Amaro morgonsoffan där han visade upp en utav hans handgjorda gitarrer som var tillverkade utav björk. Mannen böjd åskådarna på en fin liten portugisisk låt som ett avslut på showen.

Text: Albetol Mohammed

Sidan senast uppdaterad: 2019-03-06
Webbredaktör: David Wallman

Mer information

Näringsliv
Lennart Silfverin
Tfn: 0240-66 01 30