Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Var med och tyck till om kommunen!

För andra gången deltar kommunen i SCB:s medborgarundersökning som går ut till ca 800 kommuninvånare i åldrarna 18-84 år. Vi uppmanar alla som får möjligheten att tycka till om hur det är att bo och leva här, vår verksamhet och möjlighet till inflytande.

Foto U Hellman

Foto: U Hellman

I dagarna kommer ca 800 personer i kommunen att få ett brev med inloggningsuppgifter till en medborgarundersökning som genom förs av SCB (Statistiska centralbyrån). Mellan den 23-29 augusti kommer breven att komma till de som uppmanas delta och man kan gå in via webben och fylla i enkäten. En pappersenkät kommer också att skickas ut mellan 7-13 september. 

I undersökningen får kommunens invånare möjlighet att betygsätta tre områden:

  • Kommunen som plats att leva och bo på
  • Kommunens verksamhet
  • Medborgarens inflytande

Slumpmässigt utvalda och flera språk

Deltagarna är slumpmässigt utvalda och man kan välja att svara genom pappersenkäten eller via webben. Webbenkäten finns tillgänglig på språken svenska, engelska, finska och spanska. Pappersenkäten finns också på arabiska.

Har du fått möjlighet att tycka till om kommunen?

Ta chansen att betygsätta vår verksamhet. Det är viktigt att vi vet vad ni tycker hur det är att leva och bo här. Vad gör vi bra och vad kan förbättras. Det är ett bra sätt att visa vad som är bra och vad som kan förbättras och utveckla vår kommun tillsammans med er som bor här.

SCB samlar in svaren och sammanställer dessa. Smedjebackens kommun får sedan en analysrapport som redovisar kommuninvånarnas uppfattning om kommunen och vår verksamhet. Kostnaden för kommunens deltagande i undersökningen är 51 500 kronor. Första gången kommunen var med i undersökningen var 2016.

Sidan senast uppdaterad: 2018-08-27
Webbredaktör: David Wallman

Mer information

Fredrik Rönning 
Kommunstyrelsens ordförande
Tfn: 0240-66 01 14

Kerstin Söderlund
Kommunchef
Tfn: 0240-66 00 09