Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Vinsboskolan rockade sockorna för allt var tyget höll

Onsdag 21/3 var vi många som valde att ”rocka sockorna”, dvs bära olikfärgade strumpor för att uppmärksamma värdet i människors olikheter. Vinsboskolan i Smedjebacken tog det steget längre och arbetade med temat hela veckan genom olika aktiviteter.

21 mars är av FN utlyst som världsdagen för Down syndrom. Detta uppmärksammas världen över genom att hylla människors olikheter genom att på denna dag varje år bära olikfärgade strumpor, dvs att ”rocka sockorna”.

Vinsboskolan i Smedjebacken återkom under hela veckan till ämnet genom olika aktiviteter. Under torsdagen anordnades tipspromenad, de dansades Rocka-sockorna-dansen på skolgården anförda av elever från år 6 och senare under eftermiddagen var det disco på fritids.

Kommunalråd Fredrik Rönning besökte skolan och höll tal (iförd en blå och en brunsvart strumpa) om allas lika värde och rättigheter oavsett vem man är och att det är viktigt att rocka sockorna varje dag året runt (det blir ju mycket lättare att hitta ett par strumpor som passar ihop då).

Sidan senast uppdaterad: 2019-03-29
Webbredaktör: Evamari Anestedt