Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Yvonne Johansson 2018 års kulturpristagare

Yvonne har och verkar fortfarande inom många områden och genomför olika aktiviteter för kommunens invånare, stora som små. Vi gratulera henne till priset som delas ut i samband med nationaldagen den 6 juni.

Yvonne Johansson 2018 års kulturpristagare

- Det är otroligt roligt att få uppskattning för det ideella arbete jag har gjort under många år, säger en glad Yvonne när vi träffas.

Under många år har hon verkat i kommunen och arrangerat olika aktiviteter för stora och små. Bland annat håller hon i torgmarknaden som är några gånger per år, Bio kontrast och är engagerad ibland annat Norrbärke hembygdsförening. Dans och lek för barn, familjedagar i Bullret med pulkaåkning, utflykter, drivit företag med mera är lite av allt som Yvonne har genomfört.

Motiveringen till kulturpriset

Med följande motivering har kulturnämnden utsett Yvonne till pristagare
”Yvonne Johansson har en alldeles speciell drivkraft att med stort engagemang initiera och genomföra aktiviteter av olika slag. Hennes genuina intresse för Smedjebacken och Smedjebacksbor – både barn, unga och äldre – har resulterat i en mängd kulturupplevelser. Ibland har upplevelserna haft historisk utgångspunkt, ibland har de speglat samtiden.”

Yvonne får ta emot priset den 6 juni i samband med nationaldagsfirande på Norrbärke hembygdsgård.

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-21
Webbredaktör: David Wallman

Mer information

Kulturförvaltningen
Anne Seppänen
Kulturchef
Tfn: 0240-66 02 83