Kost i skola och förskola

SKOLMÅLTIDEN är en del av utbildningen. Måltiden har betydelse för hälsan, men är också en förutsättning för trivsel och lärande.

Oavsett hur mycket resurser skolan lägger på skickliga pedagoger och bra läromedel är det svårt för en hungrig elev att ta till sig kunskap. Den 1 juli 2011 trädde en ny skollag i kraft, med bland annat krav på att skolmåltiderna ska vara näringsriktiga. Men ingen mat ger tillräckligt med näring förrän den är uppäten och för det krävs rätt förutsättningar. Pengarna som läggs på maten i skolan är bortkastade om måltiderna inte kommer eleverna till godo. Ansvaret för att måltiderna ska bli bra vilar på hela skolan, men skolledaren håller i några av de viktigaste nycklarna.

Här nedan hittar ni aktuell matsedel för skola och förskola.

Mjölken som serveras finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket

Vecka 2

Tisdag

11/1

Köttbullar med makaroner


Onsdag

12/1

Sprödbakad tacofisk med kall sås


Torsdag

13/1

Soppa med ostsmörgås


Fredag

14/1

Gulaschgryta med potatis





Vecka 3

Måndag

17/1

Pasta med veg.sås


Tisdag

18/1

Kyckling med currysås och ris


Onsdag

19/1

Stekt fisk med sås och potatis


Torsdag

20/1

Husets valfria rätt


Fredag

21/1

Köttfärslimpa med sås och potatis





Vecka 4

Måndag

24/1

Kebabgryta med tillbehör


Tisdag

25/1

Raggmunk med lingon


Onsdag

26/1

Fiskgratäng med potatis


Torsdag

27/1

Pasta med köttfärssås


Fredag

28/1

Korv med mos





Vecka 5

Måndag

31/1

Gratinerad kassler med goda tillbehör


Tisdag

1/2

Hönsbiffar med kall sås och klyftpotatis


Onsdag

2/2

Fiskbullar med sås och potatis


Torsdag

3/2

Soppa med ostsmörgås


Fredag

4/2

Schnitzel med tillbehör





Vecka 6

Måndag

7/2

Blodpudding/Potatisbullar med lingonsylt


Tisdag

8/2

Nasi goreng


Onsdag

9/2

Lov


Torsdag

10/2

Fisk med äggsås och potatis


Fredag

11/2

Chiligryta med ris och vitlöksbröd





Vecka 7

Måndag

14/2

Biffstroganoff


Tisdag

15/2

Ugnsbakad kyckling med bulgur och tillbehör


Onsdag

16/2

Panerad fisk med sås och potatis


Torsdag

17/2

Lasagne


Fredag

18/2

Pannkaka med goda tillbehör





Vecka 8

Måndag

21/2

Broccoligratäng med skinka


Tisdag

22/2

Pannbiff med sås och potatis


Onsdag

23/2

Laxpasta


Torsdag

24/2

Soppa med ostsmörgås


Fredag

25/2

Husets valfria





Vecka 9



S P O R T L O V












Med reservation för ändringar

Kontakt

Anna Hane Karlsson

Kostchef

0240-66 03 11


Malin Pålsson

Biträdande Kostchef

0240-66 00 99

Sidan senast uppdaterad: