Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Vinsboskolans Fritidshem

Vinsboskolan

Vinsboskolans fritidshem är omgiven av vacker, stimulerande miljö med närhet till friidrottsplan, elljusspår, skidspår, slalombacke, skog och sjö.

På fritidshemmet tar vi hand om barnen före och efter skoltid samt under lov. Det är för oss viktigt att ge barnen tid till den fria leken och omväxlande aktiviteter. Vi strävar efter att ge barnen en trygg miljö som ger möjlighet till en positiv social utveckling, samt att komplettera skolverksamheten och bidra till att  målen uppnås. Vi pedagoger skapar förutsättningar och möjliggör att barnen får en god fysik och social omsorg samt fostran, kunskap och färdigheter.

Fritidshemmet består av två åldersintegrerande grupper som kallas röd och blå. De håller till i samma lokal som är uppdelade i röd och blå sida.

Vi har planerade aktiviteter två dagar i veckan. Vilket innebär att vi delar upp oss i grupper och gör olika aktiviteter såsom gå till skogen, idrottshallen, pyssel och lekar. Ofta försöker vi få in samarbetsövningar just dessa dagar. Fritidsverksamheten utformas så meningsfull och bra som möjligt utifrån barnens behov i de olika åldrarna.

Vi arbetar för att alla barn ska känna sig trygga hos oss och vågar vara sig själva. Alla barn ska känna samhörighet i elevgruppen. Vår kreativa verksamhet, där leken har stor betydelse, utvecklar barnen allsidigt och lärandet blir lustfyllt.

Våra dagliga rutiner

Öppettider 06:30-17:30

Frukost 07:30-07:45

Mellanmål 14:00-14:30

Viktigt att tänka på

Fritidshemmet ska alltid meddelas om barnet är sjuk eller vid annan frånvaro. Använd gärna vår sms-tjänst: 072-724 58 39

Vi önskar er varmt välkomna till vår verksamhet!

Personalen på Vinsboskolans fritidshem


 
Barnomsorgen reducerad verksamhet

Vid 4 tillfällen under läsåret är det kompetensutveckling för personalen och då krävs det särskild anmälan av barnomsorgsbehov.

Under läsåret 2019-2020 återstår

Måndag 23 september
Måndag 28 oktober
Tisdag 7 januari
Torsdag 30 april


Sidan senast uppdaterad: 2020-08-06
Webbredaktör: Johanna Sneen

Kontakt

Vinsboskolans Fritidshem
Torbjörn Åkerlund
Rektor
Tfn: 0240-66 02 09

Fritidshemmet
Tfn: 0240-66 02 67

Besöksadress:
Högstensgatan 17, Smedjebacken

Postadress:
777 81 Smedjebacken

Mer information