Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Barnomsorg på obekväm arbetstid

Sagans förskolaöppnas i nytt fönster ligger i Morgårdshammar alldeles bredvid Vinsboskolan. Förskolan ligger i en fin omgivning med närhet till skog, sjö/bäck, elljusspår, idrottsplan och i närhet till lantbruk med djurhållning. Förskolan består av tre avdelningar, en småbarnsavdelning 1-3 år och två syskonavdelningar med barn 3-5 år.

Dessutom är kommunens verksamhet för barn som behöver tillsyn på obekväm arbetstid (tidig morgon, kvällar, nätter och helger) placerad på förskolan. Vi tar emot barn 1-12 år i denna verksamhet.

Ob-verksamheten nyttjar förskolans lokaler och material, och det finns eget sovrum med våningssängar och enkelsängar för det barn som behöver nattillsyn. I närheten till sovrummet finns möjlighet att sitta i soffor mysa och titta på
barn-TV.

Personalen arbetar för att göra verksamheten trygg och aktiverar barnen utifrån ålder och intressen. Lek och aktiviteter ute och inne, promenader i omgivningen är ofta förekommande.

Frukost och mellanmål tillreds på förskolan med lunch och kvällsmat levereras från Vinsboskolans matsal.

Vi har inte kontinuerlig öppet för ob-verksamheten utan planerar öppettiderna utifrån de faktiska behov som finns. Ansökan om tillsyn på obekväm arbetstid görs via kommunen och regler för verksamheten är:

  • Ob-tider för kvällar och helger ska meddelas förskolan minst 2 veckor i förväg
  • Ob-tider för nätter och helger ska meddelas minst 4 veckor i förväg
  • Återbud om tillsyn ska meddelas förskolan så snart det är möjligt

Övriga regler finns i vår informationsfolder.

För varje inskrivet barn inom ob-verksamheten ska det finnas hälsodeklaration.

Sidan senast uppdaterad: 2017-09-08
Webbredaktör: Helene Nyman

Kontakt

Familje- och utbildning

Maria Ronsten
Förvaltningschef

Tfn: 0240-66 02 10
Fax: 0240-763 89

fou@smedjebacken.se