Smedjebackens kommun, till startsida

Nulägesinformation angående coronapandemin  2020-10-02 

till vårdnadshavare i Smedjebackens kommuns skolor, fritidshem och förskolor

På grund av ökad smittspridning i länet och som en del i att försöka begränsa smittspridningen har skolledningen i Smedjebackens kommun tillsammans med kommunens pandemistab och den medicinska ledningen beslutat att undervisningen i ämnet Idrott och hälsa från och med måndag vecka 41 kommer ske utan ombyte för eleverna och i stor utsträckning utomhus. I de fall man har möjlighet att hålla avstånd i idrottshallen kan undervisningen ske inomhus. Man vet att en stor del av smittspridningen sker i just i omklädningsrum där det ofta är många personer på relativt liten yta. Även om barn och yngre ungdomar oftast inte blir särskilt sjuka själva så finns risk att de även med lindriga eller inga symtom alls smittar äldre familjemedlemmar som sedan riskerar att ta smittan med sig till sina arbetsplatser osv. Vi vill så långt det är möjligt försöka skydda våra äldre och sköra.

Vi påminner också om rutinen vi har sedan innan att lämna och hämta ditt/dina barn utomhus och att du undviker att gå in på förskolan/skolan/fritidshemmet om du inte har särskilda skäl.

Folkhälsomyndigheten kom med nya riktlinjer 1/10 gällande personer som bor tillsammans med någon som konstaterats vara smittad av covid-19. De ska betraktas som möjliga sjukdomsfall och som regel omfattas av förhållningsregler som t.ex att man inte får gå till arbetet. Det är läkare inom hälso-och sjukvården som tar dessa beslut. Detta gäller INTE för förskole-grundskole-och särskoleelever. Friska barn och elever ska således även fortsättningsvis vara i skolan så länge de inte uppvisar symtom.

Tack för er förståelse och ert samarbete, det är vi tacksamma för.

//Ledningsgruppen för förskola/skola och medicinskt ledningsansvarig skolsköterska.

Persiska/ Dari :

0240-66 00 74 :آیا شما می خواهید در زمینه ترجمه کمک بگیرید؟ از طریق تلفن با خدمات شهروندی تماس بگیرید

Arabiska

هل تحتاج 0240660075المساعدة في الترجمة ؟ اتصل بخدمة المواطن عبر الهاتف:

Somaliska

Waad salaaman tahay! Ma rabtaa in lagaa caawiyo tarjumaadda? Wac adeegga muwaadinka taleefoonka: 0240-660058.Mahadsanid.

Tigrinska

ሰላም! ድሌት ንስኺ ትርጕም ? ይኽእል ድውል ዜጋታት ኣገልግሎት ተሌፎነይ: 0240660058።የቀንየለይ።

Sidan senast uppdaterad: 2020-10-02
Webbredaktör: Helene Nyman

Mer information

.