Smedjebackens kommun, till startsida

Nulägesinformation angående coronapandemin 2020-10-21

till vårdnadshavare i Smedjebackens kommuns skolor, fritidshem och förskolor

Pandemiläget i kommunen är relativt stabilt, vi har något eller några nya fall/vecka de senaste veckorna. För att inte få ökad spridning så behöver vi alla fortsätta förhålla oss till de riktlinjer vi så väl kan nu: stanna hemma vid symtom, boka tid för provtagning, undvik folksamlingar, håll avstånd både inne och ute och var noggrann med din handhygien.

Riktlinjerna för ombyte vid skolidrotten kommer efter höstlovet ändras lite igen. Det är svårt att genomföra en bra undervisning i Idrott och hälsa som hjälper eleverna nå målen när de inte får byta om och duscha. Vi har haft samråd med smittskydd på Region Dalarna och även tittat på hur man gör i andra kommuner. Baserat på detta så löser vi det utifrån varje skolas förutsättningar och det kommer alltså kunna se olika ut på olika skolor. Mer information om hur det kommer fungera på just ditt barns skola kommer du få via Infomentor. Nyordningen gäller från vecka 45.

Region Dalarna släppte idag, 21/10 ett pressmeddelande om att de nu finns kapacitet att provta även barn från 10 år med symtom för pågående covid-19 infektion. Tid bokar man i appen Min Vård. Vill du veta mer om detta kan du läsa här: https://www.regiondalarna.se/press/nyheter-och-pressmeddelanden/barn-fran-10-ar-och-uppat-bor-ta-pcr-prov-vid-symtom-pa-covid-19/länk till annan webbplats eller på 1177.se.

I linje med de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten rekommenderar Smittskydd Dalarna att även så kallade hushållskontakter till en person med konstaterad covid-19 ska ges förhållningsregler för att stoppa smittan från att spridas vidare. I korthet innebär det att familjemedlemmar (över 16 år) till någon med bekräftad covid-19 infektion kan rådas att stanna hemma från skola/jobb. De personer som berörs av detta kommer att kontaktas av vården. Här kan du läsa mer om detta: https://www.mynewsdesk.com/se/regiondalarna/news/rekommendationer-foer-hushaallskontakter-vid-covid-19-413082?utm_campaign=send_listlänk till annan webbplats

Vi avslutar med att önska er en skön allhelgona-och halloweenhelg och ett skönt höstlov för de som har det.

//Ledningsgruppen för förskola/skola och medicinskt ledningsansvarig skolsköterska.

Persiska/ Dari :

0240-66 00 74 :آیا شما می خواهید در زمینه ترجمه کمک بگیرید؟ از طریق تلفن با خدمات شهروندی تماس بگیرید

Arabiska

هل تحتاج 0240660075المساعدة في الترجمة ؟ اتصل بخدمة المواطن عبر الهاتف:

Somaliska

Waad salaaman tahay! Ma rabtaa in lagaa caawiyo tarjumaadda? Wac adeegga muwaadinka taleefoonka: 0240-660058.Mahadsanid.

Tigrinska

ሰላም! ድሌት ንስኺ ትርጕም ? ይኽእል ድውል ዜጋታት ኣገልግሎት ተሌፎነይ: 0240660058።የቀንየለይ።

Sidan senast uppdaterad: 2020-10-22
Webbredaktör: Helene Nyman

Mer information

Här kan du skriva in mer information...