Smedjebackens kommun, till startsida

Nulägesinformation angående coronapandemin 2020-11-19

till vårdnadshavare i Smedjebackens kommuns skolor, fritidshem och förskolor

Som ni säkert har sett och hört så har vi fått allmänna lokala riktlinjer/råd även i Dalarna från 2020-11-12. Råden innebär i stora drag att avstå fysisk kontakt med människor utanför det egna hemmet/familjen, avstå från inomhusmiljöer där trängsel kan uppstå och att jobba hemifrån så långt det är möjligt. ”De här råden måste följas. Vi befinner oss i ett mycket allvarligt läge och för att stoppa den oroväckande utvecklingen i länet måste var och en ta ansvar och göra rätt val i varje enskild situation, annars kommer fler bli allvarligt sjuka och dö, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare.” Läs mer här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/lokala-allmanna-rad/länk till annan webbplats. Råden gäller främst till 2020-12-10 men kan komma att förlängas om det anses behövas.

De allmänna råden innebär inte några nya riktlinjer för förskola/skola/fritids men vi vädjar till er vårdnadshavare att hålla era barn hemma om de uppvisar symtom som skulle kunna tyda på covid-19.

I kommunens förvaltningar och bolag följer vi riktlinjer och råd från smittskydd och Folkhälsomyndigheten. Vi informerar per automatik inte om bekräftade fall i våra verksamheter om det inte blir fråga om en större spridning och vi behöver vidta särskilda åtgärder. Det sker då i samråd med smittskyddsläkare/smittskydd på region Dalarna. Vi vet aldrig vem som är smittbärare eftersom man kan vara asymtomatisk så vi förhåller oss till riktlinjerna om att hålla avstånd både inne och ute, vara noggrann med handhygienen, stannar hemma vid minsta symtom samt bokar tid för provtagning.

Nu öppnar Region Dalarna för serologiprovtagning, även kallat antikroppstester, för alla i länet som är över 16 år. Provtagningstid bokas på 1177.se. Läs mer här: https://www.regiondalarna.se/press/nyheter-och-pressmeddelanden/region-dalarna-infor-antikroppstester-for-allmanheten/länk till annan webbplats.

Håll i och håll ut, tillsammans är vi alla en del av lösningen! Gör vi det så får vi förhoppningsvis fira jul och nyår med nära och kära på det sätt som vi önskar.

//Ledningsgruppen för förskola/skola och medicinskt ledningsansvarig skolsköterska.

Persiska/ Dari :

0240-66 00 74 :آیا شما می خواهید در زمینه ترجمه کمک بگیرید؟ از طریق تلفن با خدمات شهروندی تماس بگیرید

Arabiska

هل تحتاج 0240660075المساعدة في الترجمة ؟ اتصل بخدمة المواطن عبر الهاتف:

Somaliska

Waad salaaman tahay! Ma rabtaa in lagaa caawiyo tarjumaadda? Wac adeegga muwaadinka taleefoonka: 0240-660058.Mahadsanid.

Tigrinska

ሰላም! ድሌት ንስኺ ትርጕም ? ይኽእል ድውል ዜጋታት ኣገልግሎት ተሌፎነይ: 0240660058።የቀንየለይ።

Sidan senast uppdaterad: 2020-11-19
Webbredaktör: Helene Nyman

Mer information

Här kan du skriva in mer information...