Smedjebackens kommun, till startsida

Nulägesinformation angående coronapandemin till vårdnadshavare i Smedjebackens kommuns skolor, fritidshem och förskolor
2020-05-20

Vi vill börja med att tacka för en följsamhet och förståelse kring vår uppmaning att lämna och hämta era barn utomhus, det är väldigt positivt och det fungerar väldigt bra.

Vi vill börja med att tacka för en följsamhet och förståelse kring vår uppmaning att lämna och hämta era barn utomhus, det är väldigt positivt och det fungerar väldigt bra. Positivt är det också att våra verksamheter anpassar sig till rådande omständigheter och att vissa aktiviteter flyttat utomhus. Många av de aktiviteter som vanligtvis sker inomhus går även utmärkt att bedriva utomhus. Det här görs både i förskolan, skolan och på fritidshemmen. Vi ser att med mer utomhusaktivitet och frisk luft samt noggrann handhygien så är våra barn friska och pigga. Det är något vi kan ta med oss till tiden som kommer ”efter corona”. Frisk luft och handtvätt gör oss alla friskare överlag och till exempel magsjukor och vanliga förkylningar har minskat rejält nationellt och så även hos oss. Det är enkla åtgärder vi alltid kan göra mer av.

Nu önskar vi er en solig och skön (lång)helg och hoppas alla har möjlighet att vara lite lediga och vara ute i det solsken som lovats oss.

//Hälsningar ledningsgruppen för förskola/skola och medicinskt ledningsansvarig skolsköterska

Sidan senast uppdaterad: 2020-05-19
Webbredaktör: Helene Nyman

Mer information

Här kan du skriva in mer information...