Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Var med och håll Smedjebackens kommun ren i vår!

Varje vår deltar kommunen i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Anmäl dig från och med den 6e februari för att delta.

Vi Håller Rent är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Det finns många sätt att arbeta pedagogiskt både innan, under och efter skräpplockningen. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. Till Smedjebackens kommun levereras materialet under vecka 16. Deltagare får sedan materialet genom att kontakta eller besöka miljö- och byggkontoret på Malmgatan 14. Därefter är det fritt fram att gå ut på skräpjakt. Då kan skräpet som du plockar hämtas upp och tas om hand av Bärkehus.

I år kommer Sjöräddningssällskapet ihop med Smedjebackens båtklubb att leda kommunens deltagande i Kusträddarna den 4 maj för att plocka upp skräp i Norra Barken. Mer information om detta hittar du här: https://www.hsr.se/radda-haven-med-osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du vill passa på att ta reda på skrymmande skräp och farligt avfall så kan du passa på att besöka:

Humbobergets återvinningscentral i Smedjebacken under vecka 20, 13–19 maj, då de har extra långa öppettider mån-fre kl 9.00-19.00 och lör-sön kl 9.00-15.00.

Nortippens återvinningscentral i Söderbärke under vecka 21, 24–26 maj, då de har extra långa öppettider fredag kl 9.00-19.00 och lör-sön kl 9.00-15.00.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta miljöstrateg Ida Dahl på miljö- och byggkontoret.

Var med du också i kampen mot skräpet!


Sidan senast uppdaterad: 2019-01-04
Webbredaktör: Lena Johansson

Kontakt

Miljö- och byggkontoret           Ida Dahl
Miljöstrateg

Tfn: 0240-66 01 76
ida.dahl@smedjebacken.se

Besöksadress:
Malmgatan 14,                              777 81 Smedjebacken