Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Projekt - Elcyklar

Från och med den 2 maj 2017 startar Ludvika och Smedjebackens kommuner ett gemensamt testresenärsprojekt. Tre elcyklar har köpts in för ändamålet och dessa lånas ut till intresserade i månadslånga perioder.

Inga särskilda krav ställs på testpersonerna. Det kan vara såväl sådana som redan i dag cyklar till och från jobbet, som personer med liten cykelvana.

En elcykel skiljer sig från en vanlig cykel genom att den har en inbyggd elmotor. Motorn aktiveras bara om man trampar och hjälper helt enkelt till, framför allt i uppförsbackar. Batteriet sitter på olika ställen beroende på modell, men ofta mellan bakhjulet och pakethållaren. När det är dags att ladda plockar man av det och kopplar till en laddare.

Den som får låna en elcykel skriver på ett kontrakt, där man förbinder sig att låsa cykeln och laga eventuell punktering. Hjälm ingår i lånet.

Syftet med projektet är att i förlängningen få fler att cykla till jobbet.

Ett av Smedjebackens kommuns övergripande mål är att vara en ekokommun i framkant. Där vi ska fortsätta arbetet och jobba för miljövänliga transporter, klimatsmart energi och minskade giftutsläpp. Smedjebackens kommun är medlemmar i Sveriges ekokommuner och var en av de första kommunerna i landet som gick med 1990.

För att låna en el-cykel ska du ta kontakt med:

Energi- och klimatrådgivare Ludvika/Smedjebacken
Jacob Holgersson
Tfn: 0240-861 50
E-post: jacob.holgersson@ludvika.se

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-10
Webbredaktör: Annelie Tjernström

Kontakt

Energirådgivare                          Jacob Holgersson                         Tfn: 0240-861 50                            jacob.holgersson@ludvika.se