Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Energispartips 

Här kan du läsa om hur du spar energi i din bostad,  om belysning, vad du ska tänka på när det gäller kyl och frys, disk och tvätt, matlagning, bad och dusch samt transporter.

Bostaden

Klicka här länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterför att få  tips om hur du minskar energianvändningen för belysning, hemelektronik, matlagning, tvätt, uppvärmning etc. 

Du som bor i småhus eller lägenhet kan med hjälp av Energikalkylen få en rad praktiska råd, allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet. Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att få veta mer om uppvärmningssystem, solvärme eller isolering.

För information om energieffektiv ventilation, klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Fordon och transporter

På miljöfordons hemsida kan man läsa mer om olika energieffektiva fordon samt göra jämförelser. Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att komma dit.

Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att komma till Energimyndighetens information om energieffektiva resor och fordon på sin hemsida.

Cykelfrämjandet och Folksam har tillsammans tagit fram ett nytt verktyg för att göra det enklare för cyklister att rapportera problem och idéer som de möter i sin vardag. Verktyget heter Cykelrapporten och baseras på en mobilapplikation på Folksams hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: 2016-11-24
Webbredaktör: Annelie Tjernström

Kontakt

Energirådgivare                          Jacob Holgersson                         Tfn: 0240-861 50                            e-post: jacob.holgersson@ludvika.se

Mer information

Energikalkylenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Välj rätt värmepumpPDF (pdf, 1.4 MB)

Elda rättlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster