Smedjebackens kommun, till startsida

Var med och håll Smedjebackens kommun ren i vår!

Varje vår deltar kommunen i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Anmäl dig senast den 1 april för att delta.

Anmälningen till Vi Håller Rent är öppen på www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats till och med den 1 april för alla som vill göra en insats. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. Till Smedjebackens kommun levereras materialet under vecka 16. Deltagare får sedan materialet genom att kontakta eller besöka Miljö- och byggkontoret på Malmgatan 14. Därefter är det fritt fram att gå ut på skräpjakt valfri dag mellan 23-27 april. Då kan skräpet som du plockar hämtas upp och tas om hand av Bärkehus.

Vi Håller Rent är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Det finns många sätt att arbeta pedagogiskt både innan, under och efter skräpplockningen. Kolla in Håll Sverige Rents kostnadsfria pedagogiska material för olika åldrar. Där finns lekar, tipsfrågor och annat kul! Materialet hittar du på http://www.hsr.se/vi-haller-rent/pedagogiskt-materiallänk till annan webbplats.

Om du plockar skräp med barn finns det också en del annat att tänka på. Läs denna information innan du ger dig ut på skräpjakt med din barngrupp eller skolklass: http://www.hsr.se/sites/default/files/plocka-skrap-med-barn-2018.pdflänk till annan webbplats

Om du vill passa på att ta reda på skrymmande skräp och farligt avfall så kan du passa på att besöka

Humbobergets återvinningscentral i Smedjebacken under vecka 20, 14-20 maj, då de har extra långa öppettider mån-fre kl 9.00-19.00 och lör-sön kl 9.00-15.00.

Nortippens återvinningscentral i Söderbärke under vecka 21, 25-27 maj, då de har extra långa öppettider fredag kl 9.00-19.00 och lör-sön kl 9.00-15.00.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta miljöstrateg Ida Dahl på Miljö- och
byggkontoret.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-01
Webbredaktör: David Wallman

Mer information

Miljö- och byggkontoret
Ida Dahl
Miljöstrateg

Tfn: 0240-66 01 76
ida.dahl@smedjebacken.se

Besöksadress:
Malmgatan 14,                              777 81 Smedjebacken