Omsorg och stöd

Utskick med information om samtalsstöd till kommunens hushåll

Smedjebackens kommuns folkhälsogrupp har tillsammans med Region Dalarna och Svenska kyrkan tagit fram ett vykort som i dagarna skickas ut till alla hushåll med samlade kontakter för alla som känner att de behöver någon att prata med.

Vykortet har tagits fram i syfte att motverka psykisk ohälsa och förenkla för kommuninvånare som har behov av någon form av samtalsstöd. Solveig Bodare är kommunens hälsofrämjare inom omsorgen och en av initiativtagarna till utskicket:

- Under ett möte ställde jag frågan vad gör vi om vi får kontakt med någon som mår dåligt, hur ska jag agera eller vem kan jag kontakta under samtalet så att jag inte släpper iväg personen. Jag har inte dessa telefonnummer tillgängliga. Vi sa då att vi kunde försöka göra en lista på kontakter av olika slag, berättar Solveig.

Listan mynnade så småningom ut i det vykort som nu alltså skickas ut till alla hushåll i Smedjebackens kommun. Det innehåller telefonnummer till en rad olika funktioner inom kommunen, Region Dalarna och Svenska kyrkan. Förhoppningen är att kontakterna ska vara en hjälp och ett stöd till alla som kan tänkas behöva.

Här kan du ladda hem vykortetPDF

Solveig Bodare

Hälsofrämjare