Lokalt producerade nya broar vid Söppenmyren på gång!

Det står nu klart att Smedjebacksbaserade MVUSAB kommer leverera nya broar till vattendragen vid Söppenmyren. I slutet av november ska de efterlängtade nya passagerna står klara.

Fredrik Rönning o Ingemar Helltröm vid Kolbäcksån

Ingemar Hellström och Fredrik Rönning vid Kolbäcksån ett stenkast från Söppenmyren.

Det var hösten 2018 som broarna stängdes av efter att ha visat tecken på att ge vika. Senare under vintern rasade den ena bron varpå båda konstruktionerna plockades bort.

Sedan dess har utredningar och upphandlingsförfaranden pågått. För dyra och delvis felaktiga anbud har gjort att processen dragit ut på tiden och upphandlingen fått göras om. Nu har man slutligen gått i mål med ett godkänt anbud som uppfyller kraven. Vinnare av anbudet blir Smedjebacksföretaget MVUSAB som har sin verkstad ett välriktat spjutkast från Söppenmyren.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Rönning:

- Det känns jättebra att broarna är på gång. Dom har vart efterlängtade av oss alla. Så är det såklart extra kul att det blir en helt lokal konstruktion, säger Fredrik.

Broarna är beräknade att kosta drygt 4 000 000.kr och ska stå färdiga i slutet av november.

Kolbäcksån