Nu finns gratis mensskydd på våra toaletter!

I våras beslutade kommunstyrelsen att gratis mensskydd ska tillhandahållas på kommunens toaletter. Nu har behållarna kommit från leverantören och Bärkehus personal jobbar för fullt med att få ut mensskydden runtom i våra lokaler.

Sylvia Johansson förser Smedenskolans toaletter med mensskydd

Den 8 mars beslutade kommunstyrelsen i Smedjebackens kommun att all personal, alla elever och alla besökare ska erbjudas gratis mensskydd på de kommunala toaletterna.
Nu har behållarna anlänt från leverantören och mensskydden börjat komma på plats runtom på toaletterna i våra lokaler.
Under tisdagen (31/8) fick toaletterna på Smedenskolan sin första påfyllning.

- Sedan vi tog beslutet har vi gensvaret varit enbart positivt. Det kändes som en självklarhet för oss att fatta beslutet och jag tror att det bara är en tidsfråga innan många fler kommuner runtom följer vårt exempel, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Rönning.

Under en provperiod kommer drygt 200 toaletter förses med gratis mensskydd. Därefter väntar en utvärdering så att disponeringen blir korrekt.